Beşiktaş ile Rodrigo Tabata'nın yolları resmen ayrıldı. Siyah-beyazlı kulüp, Tabata için Katar'ın El-Rayyan Kulübü ile anlaştığını borsaya bildirdi.
Siyah - beyazlı kulüpten borsaya gönderilen yazıda, El-Rayyan'ın sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 150 bin euro ödeyeceği; bunun yanı sıra, takımın sportif performansına göre 350 bin euro'ya kadar ek ödeme alınacağı duyuruldu.
Beşiktaş Tabata'yı, 2009 - 2010 sezonunda ara transfer döneminin son günlerinde, 8 milyon euro karşılığında Gaziantepspor'dan transfer etmişti. Ancak büyük umutlarla kadroya katılan Brezilyalı oyuncu beklentilerin çok altında kalmıştı.
Yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcularımızdan Rodrigo Tabata'nın Katar futbol takımlarından Al-Rayyan Sports Club'a transferi konusunda sözleşme imzalanmış olup; sözleşme şartlarına istinaden Al-Rayyan kulübü Şirketimize 1.150.000.Euro sözleşme fesih bedelinin yanısıra, takımın sportif performansına göre 350.000.Euro'ya kadar ek ödeme yapacaktır" ifadeleri kullanıldı.