Christian Atsu için açıklama: Gol atmasa uçağa binip gidecekti

Türkiye tarihi deprem felaketi ile sarsıldı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkez üssü olan 7.7 ve 7.6'lık depremler 11 ili yıktı geçti.

Hasarın en çok olduğu şehirlerden biri olan Hatay'da enkaz altında kalan futbolcu Christian Atsu hakkında Hatayspor'un idari menajeri Fatih İlek, Radyospor'a konuştu.

"Kabus gibi geliyor"

Deprem felaketi hakkında konuşan İlek, şunları söyledi:

"Bizim kaldığımız otel de yıkıldı; ama biz çıkmayı başardık. 3 kişiydik. Otelden çıktıktan sonra, tesislere gittik. Volkan Hoca (Demirel) futbolculara sahip çıktı. Sonrasında Taner Savut'u aradı. Tam net olmamakla birlikte sesini duymuş ve telefon kapanmıştı. Bu bize çok ümit vermişti. Kabus gibi geliyor."

"Lütfen Taner Savut'un ve Atsu'nun ailesini üzecek paylaşımlar yapılmasın"

İlek, sözlerine şöyle devam etti:

"Futbol şube sorumlusu Mehmet Güzel çok çaba sarf etti, yıkılan binada kurtarma çalışması yapılsın diye; ancak salı gününden sonra kayıt tutulmaya başlandı. Gerçek çalışma ise çarşamba günü başladı. Lütfü Savaş Başkanımın ailesinden çok fazla kayıp var. Buna rağmen kendisi hakkında çok ağır şeyler söyleniyor. Lütfü Başkanı hedefe koymayalım. Onun da canı gidiyor. Taner Savut herkes tarafından sevilen bir insan. Lütfen Taner Savut'un ve Atsu'nun ailesini üzecek paylaşımlar yapılmasın."

"Yurt dışına ailesinin yanına gidecekti"

İdari menajer, Atsu hakkında şunları belirtti:

"Christian Atsu, depremden önce Gaziantep FK ile yaptığımız maçtan önce, hocaya daha çok süre almak istediğini söyledi. "Takım bulursam ayrılabilir miyim?" dedi. Volkan Hoca da bu isteğini kabul etmişti. O maçta süre almadı; ama Kasımpaşa maçından sonra bileti vardı. Yurt dışına ailesinin yanına gidecekti. Kasımpaşa maçında hoca görev verdi ve Atsu çok iyi oynadı. Son saniye golünü de attı."

"En mutlu olduğu günde depreme yakalandı"

Atsu'nun akşama uçağı olduğunu söyleyen Fatih İlek, açıklamalarını şöyle bitirdi:

"Maçtan sonra o kadar büyük bir birliktelik oluşmuştu ki, Volkan Hoca'nın onu kucaklaması, saha içi ve soyunma odasındaki sevinçleri gözümün önünden gitmiyor. Kader noktası burası. Uçak bileti vardı; ama iyi oynayıp, golü attığı için gitmekten vazgeçti. Yaşadığı coşkudan sonra 'gitmeyeyim, burada kalayım' dedi. En mutlu olduğu günde depreme yakalandı. Akşam 23.00'te uçağı vardı. İstanbul, sonrasında Fransa'ya gidecekti. Vazgeçti, tam anlamıyla bir trajedi oldu."