Demirkol: Drogba daha 2 sene önce Devler Ligi'ni aldırdı

Fanatik Gazetesi Yazarı Mehmet Demirkol, 0-0 sona eren Karabükspor-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Demirkol: Drogba daha 2 sene önce Devler Ligi'ni aldırdı

Drogba'nın 2 sene evvel Şampiyonlar Ligi'ni kazandırmış bir futbolcu olduğunu söyleyen Demirkol, Mancini'nin yanlış yaptığını söyledi.

İşte Demirkol'un o yazısı:

5 BÜYÜK LİGİN EN KÖTÜ İKİNCİSİ

Galatasaray'ın deplasmanda kazanma yüzdesi 25'di maç öncesinde. Şimdi bunun da altına düştü. Bu 5 büyük ligdeki lig 2.leri arasında en düşük oran. En yakın rakibinin de yarısı kadar. Kendi sahasında bu kadar baskın bir takımın deplasmanda bu kadar düşük bir yüzdede kalışını anlatmak kolay değil.

‘Neden oluyor bu?' diye sorarsanız çeşitli teknik açıklamalar bulunabilir genel olarak. Bunları da anlatacağız. Ancak düne bakarsak şuradan anlayabiliriz. Galatasaray ikinci yarıda gol kaçırmadı. Yani sürekli önde oynamasına rağmen pozsiyon bulamadı.

İki sebeple... Oyuna enine genişletip Sneijder'i markajsız bir hücum merkezi yapamıyorlar. İç sahada başardıkları bu. Savunma hücuma uzak kalıp savunma bekleri hücuma hiç katılmayınca, ön tarafla arka taraf birbirinden kopuyor.

Hem de bu son haftalarda Antep, Erciyes ve Bursa'ya kaybetmiş dün de pozisyon bulmaya yaklaşamayan bir rakibe karşı oluyor.Mancini bunu bozacak bir yöntem bulamadı. Dün 8. kez berabere kaldılar deplasmanda ve geri kaldılar. Fenerbahçe yarın kazanırsa reel fark 8 olacak.

DROGBA 2 SENE EVVEL DEVLER LİGİ'Nİ KAZANDIRDI

Burak'ın ilk yarıda kaçırdığı birisi de penaltı olabilecek üç pozisyondan birini yapamayışı üzerinden bu oyunu tartışmak mümkün. Ancak bir takım 2. yarı boyunca pozisyon bulamıyorsa çözüm yöntemi eksiktir. Hele de 88'de artık oyun doldur boşalta dönmüşken Drogba'nın Ceyhun'la değiştirilmesi futbol yönetiminde bir sorunu işaret eder. Eğer misal Hajroviç kulübede olup o girse dersin ki arkadan topu doğru atacak oyuncu aldı. Ama değil. Eğer bu kötü performansı cezalandırmaksa olmaz. O adam daha 1 buçuk sene evvel Şampiyonlar Ligi'nden uzatma golüyle kupa alıp sonra da yine uzatmada Tükiye Süper Kupası'nı attığı golle kazanmışsa hiç olmaz.

Mancini önce şu takım boyunu azaltmak işini çözmeli. Sonra isterse ceza versin.