ensonhaber.com

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Şubat Ayı Olağanüstü Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Dursun Özbek, açıklamalarda bulundu.

540 milyon TL faiz ödediklerini aktaran Özbek, faizin Galatasaray'ın kanayan yarası olduğunu vurguladı.

"540 milyon TL civarı faiz ödedik"

Özbek, sözlerine şöyle başladı:

200 küsur milyon faiz öderken, faiz oranları yaklaşık yüzde 12'lerde seyrederken, bu faiz rakamlarını ödedik. 1 Haziran - 30 Kasım dönemine baktığımız zaman faiz oranı yüzde 35'lerde seyrederken, 540 milyon TL civarı faiz ödedik. Daha bunun hızı kesilmedi. Bugün faiz oranı yüzde 5'lerde. Faiz, Galatasaray'ın kanayan bir yarası. Sportif faaliyetlerde Galatasaray son derece başarılı. Galatasaray bu faiz yükünden kurtulsaydı, çok güzel bir kârlılık vardı.

"Galatasaray'ı bu faiz sarmalından çıkaracağız"

Galatasaray'ı faiz sarmalından çıkaracaklarını söyleyen Özbek, şunları dedi:

İlk günden beri bu faiz sarmalından çıkmamız gerektiğini söyledik. Çalışmalarımız üst seviyede devam ediyor. Yapılandırmadan olan borcumuzu ödeyerek, kısa sürede Galatasaray'ı bu faiz sarmalından çıkaracağız. Bu süreçte bizim yanımızda durdunuz. Genel kurul üyelerine, taraftarlara büyük bir teşekkür gönderiyorum.

"Galatasaray'a açılan 8-9 cephe var"

Galatasaray'a karşı açılan cepheler olduğunu belirten Dursun Özbek, şu sözleri sarf etti:

Galatasaray için çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Galatasaray'a açılan 8-9 cephe var. Arkadaşlarımla birlikte büyük bir mücadele veriyoruz. Her zamankinden daha fazla desteğinize ihtiyacımız var. Arkamızda durun. Bunu sizlerden rica ediyorum. Galatasaray'ın bu başarılı yürüyüşüne, çelme takmak isteyen, engellemek isteyen bir sürü mihrak var. Her zaman bunu kullanıyorlar. Bir arada sırt sırta olmamızın büyük önemi var.

"Sevgi ikliminden ayrılmayalım"

Sevgi ikliminden ayrılmamaları gerektiğini ifade eden Özbek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Benim ve arkadaşlarımın çok önem verdiği bir konu var. Galatasaray'ın olmazsa olmazı, hep ifade ettiğim: Barışık olalım, birbirimizi sevelim ve bu sevgi ikliminden ayrılmayalım. Hiçbir Galatasaraylının bu iklimi zedelemek üzere ne bir söz söylemesi ne de bir yorum yapması lazım. Ben ve arkadaşlarım bu iklimin devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tavsiyem; herkesin bu iklimi koruması için ellerinden geleni yapması.

"Bu faiz işinden kurtulalım"

Özbek, sözlerine şöyle devam etti:

Hayri Kozak 20 milyar TL teminat olduğunu söyledi. Bunların hepsi Galatasaray Sportif A.Ş ile Bankalar Birliği arasındaki sözleşme gereği. Bankalar Birliği anlaşması içerisinde kaldığımız sürece bu teminatlar yenileniyor. Bu faiz işinden kurtulalım. Nasıl yapacağımızı da söyledik. 2022 Haziran'daki seçim öncesinde ve sonrasında defalarca söyledik. Şimdi kürsüden çıkıp 'Bu tablo ile bur borç ödenmez' deniyor. Ben bu borcu futboldan kazandığım parayla ödeyeceğim dedim mi? Bu faizden nasıl kurtulacağımızı rakip takım başkanları bile biliyor! Bizim bu toplantılarımızı bile takip ediyorlar. Kendileriyle buluştuğumuzda anlatıyor. Bankalar Birliği'nin yöneticileri, bana ve arkadaşlarıma tebriklerini sunuyorlar.

"Bir konuda yorum yapıyorsanız, bilerek yorum yapın"

Dursun Özbek, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

Bir konuda yorum yapıyorsanız, bilerek yorum yapın. Ya da sorarak yorum yapın. Burada söylenenler her tarafa, Bankalar Birliği'ne yayılıyor. Her ne konu varsa kapım açık. Burada yapılan yorumlar önemli, bu yüzden gerçekle bağdaşmalı.