Ersun Yanal: Bana bırak diyorlar ama 76 yaşında hocalık yapanlar var

Fenerbahçe ve A Milli Takımımızın eski teknik direktörü Ersun Yanal, Haber Global ekranlarında açıklamalarda bulundu.

Yarışın Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçeceğini söyleyen Yanal şöyle konuştu:

"Benim gördüğüm kadarıyla bu yarış Fenerbahçe ve Galatasaray arasında daha kızışmış bir şekilde sürecek. Galatasaray galibiyet serisini sürdürürse, rakipleri de kırılma yaşarsa ara açılabilir. Bu avantajın dışında Galatasaray'ın daha rahat olduğunu düşünüyorum. Okan Hoca'yı daha çok rahatlamış ve soğukkanlı görüyorum. Kötü başladılar, derme çatma bir takım gibi gözüküyorlardı ama toparladılar ve farklı bir takım ve moralli olarak devam ediyorlar."

"Yabancı hakem lafı ağırıma gidiyor"

Yabancı hakem tartışmalarının ağırına gittiğini söyleyen Ersun Yanal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yabancı hakem gelsin" cümlesi kadar bana dokunan ağrıma giden bir şey yok. Spor sanat kültür yetenek ister. Eğer siz sanatçıysanız ve toplumdan değer görüyorsanız yeteneklisinizdir. Zeki Alasya, Müjdat Gezen, Metin Akpınar'ı tartışabilir misiniz? Onların sanatçılığını laf söyleyebilir misiniz ya da Zeki Müren'e? Toplum bu isimlere değer vermiştir. Ya da Aziz Sancar toplum ona büyük değer vermiştir.

Eğer siz böyle bir sürecin içine torpille gelir, liyakatın olmadığı yerden çıkış yaparsanız onu beğenmezsiniz. Spor sanat kültür gibi yerlerde kişilerin performanslarını liyakatle destek olmak ve bunun önünü açmak zorundayız. Burada en çok kullanılan ve en çok manipüle olmaya yatkın hakemliktir. Kimse bilmez çünkü bir anda çıkıp gelirler. Ama hangi yoldan geldiler ne kadar dikenli tellerden geçtiler kimse bilmez. Diyelim ki ben abartılı düşünüyorum ama beni bu şekilde düşünmeye iten koku bile yeterlidir."

"Bana bırak, yönetici ol diyorlar..."

Ersun Yanal, teknik direktörlüğe geri dönmeyi düşündüğünü söylerken, kendisine 'laptopçu' diyenler olduğunu ama bundan gocunmadığını da söyledi.

"Futbol benim hayatım. Gözümü açtığım günden beri futbolun içindeyim. Çok üzüldüğüm şeyler var. Elbette ki dünyada futbolla uğraşan birçok insan bugün toprağın altında. Ülkemizde birikimleri ve değerleri çok ucuz kaybediyoruz. Bizler bu ülkede birçok mücadelenin içinden çıkmış, fikir ortaya koyma adına kavga etmiş ve arkasında durmuş insanlarız. Bir programda "Bilgisayarının fişi çıkarsa ya da şarjı biterse" diye dalga geçilen, ısrarla "laptopçu" diyerek sınıflandırılan insanım. Bundan da gocunmam, gurur duyarım. Bugün istatistikten, görüntülü analize kadar birçok şeyi öncelikli olarak yapan ve yapmaya gayret eden bir insanım. Benim kafamdaki bir insanın bilimden uzak kalması söz konusu olamaz.

Proje, teklif ne olursa olsun ben futbol adamıyım. Bana biri diyor ki "Sen yöneticilik yap artık." Ya ben 60 yaşındayım. Adam 76 yaşında ligimizde çatır çatır teknik direktörlük yapıyor, ona bir şey demiyor bize diyor. Bizim sınıflandırmamız ve kategorileştirmemiz çok hatalı ve yanlış. Bundan uzaklaşın. Tam tersi bilgiyi, deneyimi, hatayı belgelemiş insanlardan faydalanın. Hepimizin birbirinden çok fazla öğrenecek şeyi var."

En son Antalyaspor'u çalıştırdı

Ersun Yanal son olarak Antalyaspor'u çalıştırmış, aldığı kötü sonuçlar neticesinde görevine son verilmişti.