ensonhaber.com

Süper Lig'in gündem maddelerinden bir tanesi de hafta sonu oynanacak olan Ankaragücü-Galatasaray maçının stadyumu...

Eryaman Stadı'nın Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında verdiği kötü görüntü sosyal medyada da gündem olmuş, Galatasaray da hemen harekete geçerek Ankaragücü maçının orada oynanmaması için TFF'ye çağrıda bulunmuştu.

Ankara temsilcisi de özel bir ekip kurarak sahayı Galatasaray maçına hazırlamak için bazı çalışmalar yaptı. Tohum ekme ve güçlendirme çalışmaları yapılan stadın son görüntüsünü paylaşan sarı-lacivertli takıma yakın kaynaklar, maçın güvenli bir zeminde oynanacağını öne sürdü.

İnceleme yapılacak

Eryaman Stadyumu'nda incelemelerde bulunan TFF yetkililerinin maçla ilgili son kararı kısa sürede vermesi bekleniyor.

Ankaragücü-Galatasaray maçı, 18 Şubat Pazar günü saat 19.00'da oynanacak.

Zemin iyileştirme çalışmaları yapılan Eryaman Stadyumu'nda zeminin son durumu

Gençlerbirliği: Eryaman'da oynamayın

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Eyüpspor karşılaşmasının ardından konuştu.

Kaloğlu, basın toplantısında Ankaragücü-Galatasaray karşılaşması için gelen sorunun ardından maçın Eryaman Stadyumu'nda oynanmaması gerektiğini söyledi.

"Bu sene sahamızı kaybettik"

Sinan Kaloğlu, "Hafta sonu Ankaragücü, Galatasaray'ı konuk edecek. Eryaman Stadyumu ile gündem var. Siz de orada son maçı oynayan takım olarak ne söylemek istersiniz?" sorusunun ardından şu cevabı verdi;

O zeminde kesinlikle maç oynatılmamalı. Biz bunun zararını, bir önceki maçta en iyi oyuncularımızdan birinin çapraz bağlarının kopmasıyla ödedik. Maalesef saha elverişli değil. Orada oynanmaması gerektiğini düşünüyorum. Futbolcu sağlığını düşünmemiz lazım. Biz zaten bir tane sakat verdik. Sahanın ne zaman hazır hale geleceğini bilmiyorum, nasıl bir bakım yapıldığını bilmiyorum. Ama maalesef bu sene sahamızı kaybettik diye düşünüyorum en azından bu aralar sahayı kaybettik. Artık yetkililer karar verecektir ama bence futbola elverişli bir saha yok orada.