ensonhaber.com

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa’yı deplasmanda 4-3'lük skorla mağlup etti.

Müsabakanın ardından ise Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu çarpıcı açıklamalara imza attı.

"Bir puan alalım düşüncemiz yok"

Mücadeleyi değerlendiren Sami Uğurlu, şunları dedi:

Maçın başından sonuna kadar, ikinci yarı çok daha hareketli geçti. Çok pozisyon oldu. Hem bulduk, hem verdik. 7 gol de bunun karşılığı. Çok pozisyon bulmak, Galatasaray gibi bir takıma karşı artı. Pozisyon vermeyi ise düzeltmemiz gerekiyor. Maçtan önce planladığımız doğru geçişleri yaptık. Risk aldık, beraberliğe çıkalım, bir puan alalım düşüncemiz yok. Keyif almak istiyoruz.

"Kasımpaşa'nın yüksek temposu hakemlere de yüksek geliyor"

Uğurlu, sözlerine şöyle devam etti:

Maç gerçekten keyifli ancak Kasımpaşa'nın yüksek temposu hakemlere de yüksek geliyor. Ben onu anlıyorum. Bu yüzden oyunu çok fazla durdurma ihtiyacı hissediyorlar. Biz düşmeyin, ayakta kalın diyoruz oyunculara. Futbolda burayı ödüllendirmek gerekiyor. Burada hakemlerin kafası karışıyor çok yüksek tempoda olduğu için. Bunun olmaması gerekiyor. O zaman seyirci izlemiyor maçları. Bu kadar istekli iki takım varken, biraz daha ona ayak uydurmak gerekiyor.

"Neden kırmızı kart diye soruyorum"

Maçın 79. dakikasında Claudio Winck'e çıkan kırmızı kart ve verilen penaltı hakkında Uğurlu, şu ifadeleri kullandı:

Penaltı tamam doğru; ama neden kırmızı kart diye soruyorum. 4. hakem bana "pozisyon dışarıda kırmızı kart o yüzden." diyor. Kurallara pek hakim değiliz herhalde.

"Fenerbahçe için oynuyorsunuz" falan bunlar çok doğru değil"

Galatasaray'ın maç sonundaki sevincini de eleştiren Kasımpaşa'nın hocası, şu açıklamayı yaptı:

Ben her zaman tüm rakipleri tebrik etmeye çalışıyorum. Bunu Okan Buruk için söylemiyorum. Ama büyük maçlarda rakibi çok zorlayınca, farklı şeyler için oynadığımızı düşünüyorlar herhalde! Biz o karakterde ne hocalarız ne insanlarız! Bu şekilde itham ederseniz, devre arasında ve maç sonunda, "Fenerbahçe için oynuyorsunuz" falan bunlar çok doğru değil. Bilmiyorum neden yaptılar ama bu bizi rahatsız etti.

"3 gol atıp, Galatasaray’ı yenememek üzücü"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, şu şekilde konuştu:

Maç öncesinde anlattığımız senaryonun aynısını yaşadığımızı söyleyebiliriz. Çok gol atan ve çok yiyen bir Kasımpaşa takımı var. Son maçlarda bunu biraz aşağıya çeksek de biraz daha riskli oyunu bunları doğru yapıyoruz. Büyük maçlarda bu tarz rakiplere karşı bunun sayısı arttığı gol sayısı da artıyor. Yediğimiz gollerde Mertens’in golü harikaydı. Bireysel hatalardan kaynaklanıyor. Oyun olarak memnunuz. Seviyoruz gol pozisyonuna girmeyi. Çok fazla pozisyonumuz var. 3 gol atıp, Galatasaray’ı yenememek üzücü. Biz oyunda ve oyunculardan çok memnunuz. Bunu geliştirmeye devam edeceğiz. Bir sitemim de olacak. Kasımpaşa’nın yüksek tempo oyunu var. Son zamanlarda ligin en fazla yüksek şiddetli koşan, 25 km hızlarda olan bir takım. Bu benim kendi düşüncem, bizim oyunumuz, hakemlerin çok fazla kaldırabileceği bir oyun değil diye düşünüyorum. Yüksek tempo olduğu zaman hakemlerin kafasının karıştığını düşünüyorum. Herhangi bir Süper Lig maçı da olsa 5 dakika izledikten herkes kanalı değiştiriyor. Biz herkesin izleyebileceği, keyif alacağı bir oyun istiyoruz. Oyuncalarıma kendinizi yere atmayın diyorum. Bu hiçbir zaman ödüllendirilmiyor. Türkiye’de kendini yere atan ödüllendiriliyor.

"Çok iyi oynamaya çalışıyoruz"

Kendileri yapılan bir eleştiriden dolayı sitemini dile getiren Uğurlu, şu şekilde konuştu:

Biz 3-4 hafta Fenerbahçe, şimdi Galatasaray ile oynadık. Nereye gitsek, iyi mücadele etsek, biz bunu her maçta yapıyoruz. Çok iyi oynamaya çalışıyoruz. Bu, oynadığımız takımları rahatsız ediyor nedense. Fenerbahçe ile oynuyorsun Galatasaray için oynuyor, Galatasaray ile oynuyorsun Fenerbahçe için oynuyorsun diyorlar. Biz kendimiz için oynuyoruz. Öyle insanlar değiliz zaten başka biri için oynayacak. Buradan tepki görecek ilginç. İyi oynadığın için suçlanmak bir tek Türkiye’de olur herhalde. Rakibin sana tepki gösteriyor. ‘Neden bu kadar mücadele ediyorsun, şampiyon mu olacaksınız?’ diyorlar. Herkes karşı iyi oynamaya devam edeceğiz. Oyun olarak baktığımda oyuncularımdan çok memnumum. Verdikleri mücadeleden memnunum.

"Çok iyi mücadele ettiğimizi biliyoruz"

Avrupa kupalarına gitme hedefleri olduğunu vurgulayan Sami Uğurlu, şunları dedi:

Onu düşünerek çıktık. Hala var. Beşiktaş ile 3 puan fark var. Ligin 5.’siyiz. Son dakikalarda galip girdiği maçta yenik duruma düşmek bizi üzdü ama moral açısından geriye attığını düşünmüyorum. Çok iyi mücadele ettiğimizi biliyoruz. Rakiplerimizin bize saygı göstermesi bizim gurur duyduğumuz şeylerden biri.

"Aytaç Kara’yı bu performansıyla milli takıma almamak biraz düşündürücü"

Aytaç Kara’nın attığı golden sonra yaptığı tepkisinin sorulması üzerine Uğurlu, şu sözleri sarf etti:

Bunu Aytaç ile konuşmadım. Milli takım özelinde yapıp, yapmadığı konusunda bir şey söyleyemem. Bilgisi sahibi değilim. Milli takımın hocasının kendi kararı. Buna saygı duymak gerekir. Bireysel fikrim Aytaç Kara’yı bu performansıyla milli takıma almamak biraz düşündürücü. Aytaç’ın yaşından dolayı mı bilmiyorum. Milli takım en forma oyuncuların olması gerektiği yer diye düşünüyorum. 8 numara olarak bu saylara ulaşıp tüm maçları 90 dakika oynayabilen bir oyuncu. Montella’ya saygı duyuyorum. Şaşırmadım dersem yalan olur.