Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı
DHA

Bir dönem Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren, Avrupa'da da mücadele eden, ancak kötü yönetim ve maddi imkansızlıklar nedeniyle yıllar içinde bölgesel amatör lige kadar düşen Kocaelispor, TFF 3'üncü Lig şampiyonu olarak 2'nci Lig'e çıkmanın sevincini yaşıyor.

SÜPER LİG ŞAMPİYONU GİBİ KARŞILANDILAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Süper Lig şampiyonlarına yakışacak bir kutlama programı düzenlendi. Yapılan programda futbolcular, teknik heyet ve seçilen tribün liderlerinin katıldığı bir vapur gezisiyle başlayan programda, İzmit Marina İskelesi’nden açılan Kocaelispor arması ve renkleri ile giydirilmiş vapur, Derince, Değirmendere ve Gölcük iskelelerine yaklaşarak buradaki taraftarları selamladı. Daha sonra İzmit Marina İskelesi’ne dönen vapuru, taraftarlar ellerinde yeşil meşaleler ile karşıladı.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

KENTTE KUPA TÖRENİ

İskelede düzenlenen törende futbolcular ve teknik heyet şampiyonluk kupasını kaldırdı. Kupa töreninin ardından takım otobüsüyle yola çıkan oyuncular, kendilerine eşlik eden onlarca araç konvoyu ile Yürüyüş Yolu, Mehmet Ali Paşa ve Yahya Kaptan mahallelerini dolaşarak halkı selamladı. Şehir turunun ardından şampiyonluk kutlamaları sona erdi. Binlerce kişinin katıldığı kupa töreninde sosyal mesafe kuralına ise uyulmadığı görüldü.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

"KOCAELİSPOR'UN YERİ SÜPER LİG"

Takım kaptanı Burak Süleyman, çok mutlu olduklarını belirterek, "Kocaelispor, çok uzun senelerdir bu anı bekliyor. Keyfini çıkarıyoruz şu anda. Kocaelispor kesinlikle çok daha büyük başarıları hak ediyor. Çünkü Türkiye’nin en önemli, en önde gelen camialarından biri Kocaelispor. İnşallah bu bir başlangıç olacak. Kocaelispor’un hak ettiği yer Süper Lig. Oraya yürüyüşü kesinlikle devam edecek.” dedi.

Takım içerisindeki arkadaşlıklarını sahaya yansıttıklarını söyleyen Taha Batuhan Yayıkçı, “Bütün takım arkadaşlarımı buradan teker teker tebrik ediyorum. Sonuna kadar hak ettiğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

"İNŞALLAH 2. LİGDE DE MİSAFİR OLUP ÇIKARIZ"

Sezona şampiyonluk parolası ile başladıklarını açıklayan Kocaelispor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, "Kocaelispor sezona şampiyonluk parolasıyla başlamıştı. Bizler 9. haftada göreve geldik. Kesinlikle bu hedeften sapma yoktu. Göreve geldiğimiz andan itibaren iyi bir seri yakaladık. 10’da 10 gibi, Kocaelispor tarihine geçecek üst üste bir galibiyet serisi yakaladık ve Kocaelispor bugün en yakın rakibinin 14 puan önünde sezonu tamamladı. 2019-2020 sezonu şampiyonluğu Kocaelispor’a hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Süper Lig yolunda atılan bu ilk adım, önümüzdeki yıl ikinci adım olarak tekrarlanır. İnşallah ikinci ligde de Kocaelispor misafir olup 1. Lige çıkar.” dedi.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

"RAKİPLERİMİZİ HAFTALAR ÖNCESİNDEN PES ETTİRDİK"

Transfer yasağını kaldırmak için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Kocaelispor Başkanı Hüseyin Üzülmez, şöyle konuştu:

"Biz kurumsal olarak, yaklaşık 11 yıllık süre zarfında, transfer tahtası açılmamış, ümitsizliklerin artık tavan yaptığı ve ekonomik anlamda da Kocaelispor’un dip yaptığı bir dönemde yükselişe geçmenin çalışmalarını yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ile birlikte bir yapılanma yaptık. Öncelikli hedefimiz transfer tahtasını açıp iddialı bir takım oluşturmak, kulübün kurumsal anlamda devlete, kurumlara ve kişilere olan borçlarını ödeyip yola çıkmak. Bütün bunları hamd olsun işin başında yaptık. Transfer tahtasını açtıktan sonra şampiyon olacağına inandığımız bir kadro kurduk. Hatta çok iddialı bir söz ile biz sezon bitmeden, 7-8 hafta kala şampiyon olacağımızı neredeyse ilan ettik. Allah’a şükrediyorum, 7-8 hafta kala rakiplerimiz pes etti ve o verdiğimiz sözü, futbolcularımız yerine getirdi. Çok büyük bir puan farkıyla, matematiksel olmasa da şampiyonluk geldi. Sonrasında dünyada ve ülkemizde koronavirüs pandemisi ortaya çıktı. Neredeyse hayat durdu, her şey durdu. Şampiyonluğumuzun tadını çıkaramadık. ‘Ligler iptal mi olacak? Bu başarıyı, bu şampiyonluğu sil baştan yeniden mi yapacağız?’ diye endişelenmedik değil. Ama çok şükür, ülkemizin, devletimizin koronavirüsle mücadeledeki başarısı, hayatın beklenenden daha önce normale dönüş çalışmaları ümitlendirdi ve bu hafta şampiyonluğumuz resmi olarak tescil edilmiş oldu."

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

"O SENE, BU SENE DEMİŞTİK"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin şampiyonluğu çok istediğini ve hak ettiğini vurgulayarak, şu açıklamada bulundu:

"Şehrin uzun vadede hayal ettiği bir şeydi. İnsanlarımız bekliyordu. Şampiyonluğu hak etmiştik. Taraftarımız hak etmişti. Futbolcularımız, teknik heyetimiz, yöneticilerimiz hak etmişti. Şehir hak etmişti. Beklenen oldu. ‘O sene, bu sene’ demiştik. Bütün şehir inanmıştı. Herkes çok emek vermişti. Beklenen de oldu. O sene, bu sene, bundan sonra her sene diyoruz inşallah.”

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

KOCAELİSPOR'UN TARİHÇESİ

24 Nisan 1966 yılında Baçspor, İzmit Gençlik ve Doğanspor takımlarının birleşmesiyle kurulan Kocaelispor, 1966-1967 sezonunda Türkiye 2. Ligi'nde mücadele etmeye başladı.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

SÜPER LİG'DEKİ BAŞARILAR

Bu ligde 1991-1992 sezonunu, 83 puan toplayıp en yakın takipçisi Zeytinburnuspor'a 23 puan fark atarak kırılması güç bir rekorla şampiyon tamamlayan Kocaelispor, dönemin en üst organizasyonu olan Türkiye 1. Futbol Ligi'ndeki en büyük başarısına ise ilk yarısını lider tamamladığı 1992-1993 sezonunda ulaştı.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

AVRUPA MAÇLARI

Yeşil-siyahlı takım, sezonu 4'üncü sırada bitirip, Inter Toto Kupası'na katılma hakkı elde etti. İlk tur karşılaşmasında Portekiz'in Sporting Lizbon takımı ile eşleşen Kocaelispor, İsmetpaşa Stadı'nda oynadığı ilk maçta rakibi ile 0-0 berabere kalırken, deplasmanda ise 2-0 yenilerek elendi.

Kupa Galipleri Kupası'nda 1997-1998 sezonunda Türkiye'yi temsil eden Körfez ekibi, ilk turda eşleştiği Rumen ekibi National Bükreş'e karşı tur atlarken, ikinci turda Rusya'nın Lokomotif Moskova takımına boyun eğdi.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

2 KEZ TÜRKİYE KUPASI KAZANDILAR

Kocaelispor, 1996-1997 sezonunda Trabzonspor'u, 2001-2002 sezonunda da Beşiktaş'ı finalde saf dışı bırakarak Türkiye Kupası'nı iki kez müzesine götürme başarısı gösterdi.

Kocaelispor'un şampiyonluğu denizde ve kentte kutlandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)