Livakovic'in kabusu uzaktan şutlar! Bu sezon rekora gidiyor
ensonhaber.com

Fenerbahçe yaz transfer döneminde önemli yıldızları kadrosuna kattı. Bu isimlerin birçoğu taraftarı fazlasıyla heyecanlandırdı.

Son yıllarda yerli kalecilerle yola devam eden sarı-lacivertliler için Hırvatistan Milli Takımı'nın eldiveni Dominik Livakovic'e imza attırılması da 12. adamı fazlasıyla memnun etti. Ancak yıldız file bekçisi, şu ana kadar sergilediği performansla tartışma konusu oldu.

Muslera'nın gerisinde...

Livakovic, zaman zaman kritik kurtarışlarla önemli puanlar kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. Ancak genel form durumu beklentileri karşılayamadı.

29 yaşındaki kaleci, görev yaptığı 22 karşılaşmada kalesinde 19 gol görürken, yüzde 68'lik bir kurtarış yüzdesi yakalayabildi.

Şampiyonluk yarışındaki ezeli rakip Galatasaray'da Fernando Muslera ise şu ana kadar yüzde 80'lik kurtarış yüzdesiyle oynuyor.

Hamle bile yapamadı

Livakovic için bu sezon uzaktan çekilen şutlar da ayrı bir sıkıntı yarattı. Hırvat kaleci, 19 golün 7'sini ceza sahası dışından gelen vuruşlar sonucunda yedi.

Yıldız file bekçisi son olarak Alanyaspor mücadelesinde 63. dakikada Augusto'nun skoru 2-2'ye getiren ceza sahası dışı şutunda hamle bile yapamadan topu ağlarında görmüştü.