Rizespor - Fenerbahçe maçında zemin tartışma konusu oldu
ensonhaber.com

Süper Lig'in 26. haftasında üst sıraları hedefleyen Rizespor ile şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertliler, 1-0 geriye düştüğü maçtan ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

Hakem Arda Kardeşler'in düdük çaldığı müsabaka Rize Stadyumu'nda oynandı.

Bu mücadeleye ise sahada oynanan oyundan çok stadyumun zemini damgasını vurdu.

Oyuncular, sakatlık tehlikesi yaşadı

Günlerdir yoğun yağışın devam ettiği Rize'de yağmurdan etkilenen zeminin kötü görüntüsü sosyal medyada tartışmaları beraberinde getirdi.

Maç boyunca sakatlanmamak adına büyük uğraş veren oyuncular, zor anlar yaşadı.

Futbolseverler, maçın oynanması gerektiğini savunurken zemine eleştirlerde bulundu.

Fenerbahçe'den zemin tepkisi

Ayrıca Fenerbahçe, bu maçın ardından çarpıcı bir paylaşıma imza attı.

Sarı-lacivertliler, sosyal medyada paylaştığı maç sonu görselinde stadyumun zeminini paylaşarak ''Rize'den 3 puanla ayrılıyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Bu paylaşım, Sarı-lacivertli taraftarlar tarafından çok sayıda beğeni ve yorumla karşılandı.

Neler yaşanmıştı?

Rizespor - Fenerbahçe maçı öncesinde yağan yoğun yağmur sebebiyle hakem heyeti maçın oynanıp oynanmayacağını tahlil etmek için zemini kontrol etti.

Önce topun zemin üzerindeki ilerleyiş hızını kontrol eden hakem Arda Kardeşler ve yardımcıları, daha sonra sahanın belirli bölgelerinde topu havadan yere atarak sekme hızını kontrol etti.

Yapılan çeşitli testlerin ardından zeminde bazı bölgelerin temizlenmesini isteyen hakem ekibi, saha koşullarının futbol oynamak için elverişli olduğuna karar verdi.

TFF, 8 kulübe zemin uyarısı yapmıştı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son olarak Eryaman Stadı'nın zemininin gündeme gelmesi nedeniyle 8 kulübe, iç saha maçlarını oynadıkları ve sorumlu oldukları stadyumların zeminlerinin iyileştirilmesi ile ilgili ivedi koduyla uyarı yazılarını gönderdi.

Zeminlerde iyileşme olmaması durumunda TFF, stadyumları maçlara kapatabilecek.

TFF, Süper Lig'de mücadele eden Gaziantep FK, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor ve Hatayspor'un yanı sıra Sakaryaspor, Adanaspor ile Yeni Mersin İdmanyurdu kulüplerine, iç saha maçlarını oynadıkları ve sorumlu oldukları stadyumların zeminlerinin iyileştirilmesi ile ilgili ivedi koduyla uyarı yazılarını gönderdi.

Daha önce de Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor’a çok ivedi koduyla uyarı yazılarını gönderen TFF, zeminlerde iyileştirme olmaması halinde denetimlerini sürdürerek stadyumları müsabakalara kapatabilecek.

(Görüntüler BeIN Sports'tan alınmıştır.)