Sergen Yalçın'dan Fatih Karagümrük maçı sonrası açıklamalar
ensonhaber.com

Süper Lig'in 3'üncü haftasında sahasında Beşiktaş, Fatih Karagümrük'ü 1-0 yendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yalçın, zor bir ekibe karşı uzun süre eksik oynayarak kazanmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Sergen Yalçın'ın açıklamalarından satır başları:

"PAS YÜZDELERİ ÇOK YÜKSEKTİR"

"Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zor maçtı. 50 dakika 10 kişi oynadık. İyi mücadele ettik. Hem savunma hattını sağlam tuttuk, 3-4 net pozisyona girdik. Daha da farklı olabilirdi. Gayet memnunum. Oyunsal anlamda, 10 kişi kalınca oyunu yorumlamak doğru olmaz. İlk 45 dakikada kontrol bizdeydi. Tamamen oyunu yönlendirdik. Karagümrük güçlü ve iyi bir takım, onlara karşı çok pozisyon bulamazsınız. Pas yüzdeleri çok yüksektir. Çok zor bir oyunu kazanmak böyle sezon başlangıçlarında mutluluk verici."

Sergen Yalçın'dan Fatih Karagümrük maçı sonrası açıklamalar

"BİR TAKIMI 10 KİŞİ BIRAKMAK KADERİYLE OYNAMAKTIR"

"Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyordum. Çünkü bir şey değişmiyor. Salih'in ilk sarı kartına bir bakın. TV'de bir baksınlar. Sarı kartla uzaktan yakından alakası yok. İkincisi olabilir, bilmiyorum. TV'den izledik, hiç alakası yok. Rize maçında Vida'ya yapılana, geçen hafta Kenan'a yapılana baksınlar; sonra tekrar bakalım. Bir takımı 10 kişi bırakmak kaderiyle oynamak demek. Yapmasınlar. Haklıysa at. En ufak ucundan yakalayınca sarı kart vermek doğru değil. İlk sarı kartı anlamadık. Ne diye verdi anlamadık. Cüneyt Hoca tecrübeli bir hakem, bizi 10 kişi bıraktı. Avrupa'da da ülkemizi temsil eden bir hakem. Hakemler sahada küçük ayrıntıları kovalamazlar. Kim kazanırsa kazansın, hakemleri ilgilendirmez. Küçük ayrıntıları kovalamamalılar ama Cüneyt Hoca kovalıyor."

"ARAŞTIRIYORUZ"

"Stoper konusunda araştırmalarımız var. Gönül ister ki bir Türk oyuncu bulalım. 3 Türk, 8 yabancı çok kafa karıştırıyor. Antrenörlük yaparken çok kafamız karışıyor. Eminim hepsinin karışıyordur. Bizi zorlayacaklar. Araştırıyoruz, bir oyuncu alacağız. Kim olacağıyla ilgili net bir kararımız yok."

Sergen Yalçın'dan Fatih Karagümrük maçı sonrası açıklamalar

"4. HAKEM DE KURALI BİLMİYOR O ZAMAN"

"TV'deki arkadaşlar bir şey bilmeden konuşuyorlar. Bizi suçluyorlar. Herhangi bir bilgileri yok. Alex'in sakatlığı vardı, 60'ta falan çıkaracaktık. Devam etmeyecekti. Çok hazır değildi. Hazırlamaya çalışıyoruz. 4-4-1'e dönünce Necip'i tercih ettik. Kural öyle değilse 4. hakem de kuralı bilmiyor, bizi kandırdı o zaman. Türk oynatmanız lazım dedi, biz de Necip'i aldık. 3. oyuncumuz atılınca Türk sokmak gerekiyor galiba. Biz öyle biliyoruz."