Mehmet Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmenin feshiyle ilgili son günlerde MKE Ankaragücü Spor Kulübü tarafından spekülatif ve gerçeği çarpıtıcı, birçok haberin yapıldığını savundu.
Serkan Kırıntılı'nın 1 milyon 144 bin 350 TL alacağı ödenmediğinden Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatının 28. Maddesi uyarınca, müvekkil alacaklarının 30 gün içerisinde ödenmesi, aksi takdirde sözleşmenin ödeme süresinin sona ermesinden itibaren 7 gün içerisinde feshedileceğinin kulübe ihtar edildiğini belirten Aygün, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
"İş bu ihtarname yine Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatının 28. Maddesi uyarınca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 09.07.2010 tarihinde MKE Ankaragücü Spor Kulübü'ne tebliğ edilmiştir. İhtarımızın 09.07.2010 tarihinde tebliğ edildiği hususu bilgi olarak TFF tarafından tarafımıza bir üst yazı ile gönderilmiştir. Kulübe verilen 30 günlük süre 09.08.2010 tarihinde sona ermiştir. Kulübe verilen süre içerisinde müvekkil alacakları ödenmemiştir. Bunun üzerine 10.08.2010 tarihinde taraflar arasındaki sözleşme haklı nedenlerle tek taraflı feshedilmiştir. Aynı gün fesih TFF kayıtlarına işlenmiştir.
FUTBOLCU OLUMSUZ ETKİLENMEKTE
Ancak tüm bunlara rağmen kulüp yetkilileri birçok defa basın önünde tebligatın kendilerine 13.07.2010 tarihinde ulaştığı ve süresinden önce fesih yapıldığı iddiasında bulunmaktadırlar. Ancak yukarıda açıkladığımız üzere fesih süresinde yapılmıştır. Bu husus belgeleri ile sabittir ve TFF kayıtlarında da mevcuttur. Müvekkil alacakları da kulübe verilen süre içerisinde ödenmediği gibi, günümüze kadar da ödenmemiştir. Kulübün açıklamaları gerçeği çarpıtmaktadır. Spor kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Hal böyle iken bu açıklamalar müvekkil futbolcuya hem maddi hem de manevi olarak zarar vermektedir. Müvekkil futbolcunun transferini de olumsuz etkilemektedir. Kulüp kendi haksız eyleminden kendisi lehine sonuç çıkarmaya çalışmaktadır. Taraflar arasındaki ihtilaf gerekli yargı mercileri önünde görülecektir. Bu nedenle kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışılmasında müvekkil futbolcuya zarar verme kastı bulunmaktadır. Tüm bu hususlara ilişkin dava ve talep haklarımız saklıdır.