Süper Lig'in yeni Cüneyt Çakır'ı Halil Umut Meler

Süper Lig'in yeni Cüneyt Çakır'ı Halil Umut Meler

Türk futbolunda hakemler için en üst seviye olarak gözüken Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 4 yeni hakem düdük çalışıyor. Kuddusi Müftüoğlu yönetimindeki MHK'nin sezon başında hem yaşı 22'ye çekmesi hem de yaptığı yeni atamalarla genç isimlerin önünü açması meyvelerini vermeye başladı.

GELECEĞİ ÇOK PARLAK

İzmir Bölgesi hakemlerinden 1986 doğumlu Halil Umut Meler, gelecek adına umut aşılıyor. Bugün oynanacak Medipol Başakşehir-Akhisar Belediye mücadelesinde de düdük çalacak Meler, kariyer basamaklarını çok hızlı tırmandı.

2004-05 sezonunda 18 yaşında iken İl Hakemi olarak göreve adım atan 28 yaşındaki Meler, özellikle 2012-13 sezonunda Bölgesel Hakem olarak başarılı işlere imza attı.

G.SARAY MAÇINDA ÇOK BEĞENİLMİŞTİ

Amatör Küme maçlarını yönetirken, 22 Temmuz 2013 tarihinde Galatasaray'ın Malaga ile İzmir'de 3-3 berabere kaldığı özel karşılaşmada düdük çalan Halil Umut Meler, büyük beğeni toplamıştı.

2014-15 sezonunda da Ulusal Hakem pozisyonuna geçip, PTT 1. Lig ve Spor Toto Süper Lig seviyesine gelen genç hakem, bu sezon ise tamamen Spor Toto Süper Lig arenasına çıkmaya hak kazandı.