TFF'den yabancı futbolcu açıklaması

TFF, kulüplerin takımda bulundurabileceği yabancı oyuncu sayısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, kulüpler 14 yabancı oyuncusuna lisans alabilecek ancak sınırsız sayıda yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayacak. 14 yabancı oyuncu dışında kalan her bir yabancı oyuncu için TFF'ye 500 bin TL ödeme yapacak.

TFF'den açıklama geldi

"TFF Yönetim Kurulu tarafından, kulüplerimize devam eden transfer sürecinde kolaylık sağlamak ve A Takım Listelerini daha rahat oluşturabilmeleri amacıyla, yabancı kuralı korunarak 2022-2023 Futbol Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar'ın "Süper Lig Futbolcu Uygunluğu" ve "TFF 1. Lig Futbolcu Uygunluğu"nda yeni bir düzenlemeye gidildi.

Buna göre; Süper Lig kulüplerinin A Takım Listesinde bulunduracağı en fazla 14 yabancı kuralı devam edecek olup, transfer dönemi içerisinde yabancı oyuncu transferlerini daha rahat yapabilmeleri için imzalamış oldukları sözleşmeler tescil edilecektir.

TFF'den yabancı futbolcu açıklaması

500 bin TL alt yapı fonu ödenecek

Transfer dönemi bitiminde ise A Takım Listesine yazılacak 14 yabancı futbolcu dışında kulübe tescili devam eden yabancı futbolcular, müsabakalarda oynayamayacağı gibi her bir futbolcu için kulüpler Federasyona 500.000 TL alt yapı fon bedeli ödeyecektir.

Söz konusu düzenleme ile TFF 1. Lig kulüpleri için de A Takım Listesinde 8 yabancı uyruklu oyuncu bulundurma kuralı devam edecek, ancak kulüpler transfer sürecinde yeni yabancı uyruklu transferlerini tescil ettirme imkanı bulacaktır.

Transfer dönemi sonunda 1. Lig kulüplerinin sözleşmeli oyuncu sayısı 8'in üzerine çıktığı takdirde, A Takım Listesine alınmayan oyuncular müsabakalarda oynayamayacaktır."

TFF'den yabancı futbolcu açıklaması

Rezerv lig...

Öte yandan bu yeni kuralla birlikte rezerv lig söylemleri de arttı. A takım kadrosuna kaydedilmeyen futbolcuların yeni inşa edilecek rezerv ligde top koşturması bekleniyor.

Bu yöntemle elden çıkarılamayan futbolcuların her istediğini yapıp sözleşmesini feshetmekten kurtulan takımlar oynama şansı bulamayan oyuncuları da rezerv ligde deneme fırsatı bulacak.

TFF'den yabancı futbolcu açıklaması