Ali Koç ve Uğur Dündar'dan Ukrayna ve Putin cevabı

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun (YDK) Temmuz ayı Olağan Toplantısı yapıldı.

Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Divan Kurulu Üyeleri katıldı.

Dinamo Kiev'in golü sonrası Fenerbahçe taraftarından 'Vladimir Putin' tezahüratı - İZLE

"Putin tezahüratlarını fark edemedik"

Dinamo Kiev maçındaki "Vladimir Putin" tezahüratları hakkında konuşan Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, "O an fark edemedik bile Putin tezahüratını. Bir avuç bir grubun yaptığı çok çirkin ve kabul edilemez bir davranış. Ancak bunu bütün camiaya yönelik gayretler de o ölçüde çirkin. Fenerbahçe hiçbir zaman böyle bir çirkinlikle anılamaz. Biz Atatürk'ün izindeyiz." şeklinde konuştu.

Ali Koç ve Uğur Dündar'dan Ukrayna ve Putin cevabı

Ali Koç: Ukrayna'dan özür dilemeyiz, onlar bizden özür dilesin"

Başkan Ali Koç da Ukrayna cephesinden sarı-lacivertli camiaya verilen tepkilere çok sert yanıt verdi.

"Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz." diyen Ali Koç, "Dış İşler Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım. Herhalde medyadan ve her şeye maydanoz olan rakip takımların sosyal medyadaki paylaşımlarından etkilendiniz. Fenerbahçe'ye hakaret edemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin bir numarası, "Ukrayna Büyükelçisi'nin hadsiz söylemleri nedeniyle onlar bizden özür dilesin. Bizim özür dilememizi istemeniz, Fenerbahçe'ye hakarettir. Putin'e küfür etsek, madalya mı vereceksiniz?" diyerek konu hakkında görüşünü belirtti.

Ali Koç ve Uğur Dündar'dan Ukrayna ve Putin cevabı

"Lucescu'ya teşekkür ediyorum"

Ali Koç'un diğer açıklamaları şu şekilde:

"Fenerbahçe kimliğinden çok uzak bir tezahürattı. Ne yapacaktık? İnsanların ağzını mı kapatacaktık? Neden oldu o tepki. Türkiye'de bir takımda daha önce oynayan bir kaleci, eski kulübünün simgesini yaparak kulübünü gerdi. Neyse çocuk da hareketlidir, olabilir. Golden sonra kulübeden çıktı ve hareket yaptı. Golü atan da yaptı. Bariz bir tahrik var, yine de bu söylem bize yakışmadı. Lucescu'ya teşekkür ederim, oyuncuyu yanına çağırdı ve bağırdı."

Ali Koç: "Lucescu’nun tezahüratı protesto etmek için basın toplantısına katılmadığı haberleri gerçek değil."

Can Gebetaş: "Bizim basın toplantısı 15 dakika uzadı ve Lucescu, uçağı kaçıracakları için bekleyemeyeceğini belirtti. Bu yüzden basın toplantısına çıkmadı."

"İlk tepkiyi biz verdik"

"Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Herkesin kafasını kuma gömdüğü konularda bile susmamıştır. Bizi savaş sempatizanı olarak göstermeye, siyasi duruşa dem vurmaya çalışanlara Fenerbahçe ağır gelir. Bunu kafanızın bir yerine yazın. Öfkeliyim, kimse Rusya'ya ses çıkarmamışken, ilk tepkiyi biz verdik. Bizi Shakhtar'a sorun. Yardım maçı yaptık. 15 günlük masraflarını biz karşıladık."

"Avrupa medyası dolduruşa gelmiş"

"Dış İşleri Basın Sözcüsü ve Büyükelçi'yi kınıyorum. Avrupa medyası dolduruşa gelmiş. Siz biliyor musunuz Ukrayna'da maçlarda ne garip tezahüratlar, ne garip simgeler ve ne garip paçavra pankartlar açıldığını biliyor musunuz? Geçmiş maçlardan bahsediyorum. Oradaki ırkçılık, açılan pankartlar, burada olanla mukayese bile edilemez. Turu geçelim, belki tekrar bir Ukrayna takımıyla oynayabiliriz."

"UEFA çifte standartı bırakmalı"

"UEFA çifte standart uygulamamalı. Spor ve siyaset iç içe girmemeli. Spor tarih boyunca barış için kullanılmıştır. Spor siyasetin üstündedir ve barış için kullanılır. Ayrıca UEFA mı karar verecek tribünlerdeki tezahüratlara? Tezahürattaki kişiye küfür etsek, madalya mı vereceksiniz?

Milli Takımımız, şehitlerimiz için siyah kol bandı takmak istedi. Aynı UEFA, İtalya’ya izin verdi. Kim, neye karar veriyor? Başakşehir maçında asker selamı vardı, üstümüze çöktüler. Bir sürü mücadele sonucunda iş para cezasıyla kapatıldı. Paulo Dybala, golden sonra Merih Demiral'ın yanına koştu ama ceza verildi. UEFA kendini siyasete sokmasın! 1995'te Müslüman erkekler katledildi, o zaman bir şey uyguladınız mı? Avrupa'da dünya savaşından sonra en büyük katliam olarak tarihe geçti."

Ali Koç: Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz - İZLE

Ukrayna cephesi ne demişti?

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Futbol adil bir oyun. Dinamo Kiev daha güçlüydü. Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür. Bunu asla anlamayacağız. Dost Türkiye halkına Ukrayna'ya desteği ve taraftarların uygunsuz eylemlerine tepkileri için minnettarım." şeklinde konuşmuştu.

Ali Koç ve Uğur Dündar'dan Ukrayna ve Putin cevabı

Dışişleri Sözcüsü Nikolenko: Putin'i Türk futbol sahasında devirdik

Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Oleg Nikolenko yaptığı açıklamada "Ukrayna, Vladimir Putin'i Türk futbol sahasında 2-1 skoru ile devirdi. Türkiye'de darbe yediler, Ukrayna'da da darbe yerler. Türk taraftarlarına kazananın tarafında durmaya tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Ali Koç ve Uğur Dündar'dan Ukrayna ve Putin cevabı

Kırım Tatar Kongresi Başkanı Çubarov: Özür dileyeceklerini umuyorum

Öte yandan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, sosyal medya üzerinden konuya dair yaptığı açıklamada, "Dil, kültür, inançtan bana yakın bir ülkenin vatandaşları tarafından yapılan utanmazlıktan dolayı üzerimde ağır utanç yükü hissediyorum. Türklerin, Ukraynalılara duyduğu ve 24 Şubat 2022'tan sonra önemli ölçüde artan saygıyı ve sempatisini biliyorum. Fenerbahçe Futbol Kulübü yönetiminin ve taraftar örgütlerinin, Şubat 2014'ten beri Rus saldırganlığına karşı koyan Ukraynalıların duygularını inceltilmesi için özür dileyeceklerinin umuyorum." ifadelerine yer vermişti.

Ali Koç ve Uğur Dündar'dan Ukrayna ve Putin cevabı