Burak Yılmaz Milli Takım'ı bıraktı
ensonhaber.com

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, mücadeleden 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

A Milli Takım'ın golcüsü Burak Yılmaz, Portekiz karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

"MİLLİ TAKIM'I BIRAKTIM"

Milli Takım'ı bıraktığını açıklayan Burak Yılmaz bu kararını "Arkadaşlarım, hocalarım bana destek oldu. Sarıldılar. Duygu patlaması yaşadım. Çok üzüldüm. 'Bizi buraya kadar sen getirdin' dediler. Kesinlikle öyle bir şey yok ama benim gönlümü almak için söylediler. 'Gurur duymalısın, sen bu takımın kaptanısın, ezilmedik' dediler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hep benim yanımdalar. Allah razı olsun. Onların üzerinde iyi bir etki yarattığımı düşünüyorum. Futbolda 'ağabeylik' tabirine inanmıyorum ama kaptanlık, ben onlara kaptanlık, ağabeylik yapmadım. Ben onların takım arkadaşlarıydım ama bana hiç saygısızlık yapmadılar. Kimin kalbini kırdıysam, haklarını helal etsinler. Bugün benim son maçımdı. Milli takım kariyerime son noktayı koydum. Bayrak değişimi gerekiyor. Enes, Umut, Serdar, Halil, Cenk, daha kim varsa, Kenan onların bu işi yapacağına inanıyorum. Onlara bu formayı bırakıp dışarıdan desteklemek istiyorum. Böyle bırakmak... Böyle üzüntülü bir maçtan sonra bırakmak istemezdim. Böylesi doğru. Herkesten özür diliyorum. Bu formayı şerefle, namusla, güzel bir şekilde taşıdım. Bütün hocalarıma teşekkür ederim. Benden bu kadar... Milli Takımı bırakma kararım duygusal değil. Duyguyla bıraktım demem. 3 tane forvetimiz sakatlanır, 2'si korona olur, bana çok ihtiyaç olur, özel veya ekstrem durumlar olur ve istenirse yardımcı olurum. Duygusal olarak değil mantıken veriyorum bu kararı. Bayrak değişiyor. Kesin kararımdır bu. Ülkemiz ve genç arkadaşlarımız açısından olmalı. Onlar da formda. Yeni jenerasyon, yeni yapılanma. Doğru olan bu. Bir sitem değil. Penaltıyla alakalı da değil. Kardeşlerimizin bundan sonra gereğini yapacağını düşünüyorum." dedi.

Burak Yılmaz Milli Takım'ı bıraktı

"PENALTIYI NASIL ATAMADIM HALA ŞOKTAYIM"

Penaltı anıyla ilgili konuşan Burak Yılmaz "Atamadım... Nasıl atamadım, hala şok içeresindeyim. Atamadım. Futbol bu. Futbolun belki de güzelliklerinden bir tanesi. Bizim için çok kötü ama Portekiz için güzelliklerinden bir tanesi. Ülkemizi üzdük, insanlarımızı üzdük. O yüzden kusura bakmasınlar. Penaltı olunca 'Kesin gol, 2-2 oldu' dedim. Sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırmayı hiç düşünmedim. Kaçırınca da büyük hayal kırıklığı oldu. Özür dilerim. Ne söyleyebilirim yani. Bunla alakalı söyleyecek bir şey yok. Bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece rüyamda atacağım ya da uyumadan önce... 3'lü 4'lü bakmamak lazım. Penaltı gol olsa 2-2 olacaktı, önümüze bakacaktık. Bocaladık belki ama 3'lüyü de yerine getirdik büyük çoğunluğunda. Bocalama olacaktır, Portekiz'le oynuyoruz sonuçta. Onların da oyun içinde üstünlüğü olacaktır. Bu maçı tamamen penaltıya bağlamak lazım. 2-2 olsa farklı bir senaryo olacaktı. 3'lü 4'lü değil, penaltı gol olsa farklı yere gidecekti." açıklamasını yaptı.

"PENALTIYI ATSAYDIM PORTEKİZİN İŞİ ZORLAŞABİLİRDİ"

Maçla ilgili konuşan Burak Yılmaz "İlk devre iyi başlayamadık. Portekiz iyi başladı maça. Sonradan kendimize güvenmeye başladık. Güvenle birlikte pozisyonlar, goller geldi. Penaltıyı atsam 2-2 olacaktı. Portekiz için işler zorlaşabilirdi." dedi.

Hazırlık maçları dahil milli formayla 77 maça çıkan Yılmaz, 31 kere fileleri havalandırırken, 8' de asist yaptı.

Burak Yılmaz Milli Takım'ı bıraktı