Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı'nı seçti
ensonhaber.com

FC Köln'de performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Salih Özcan, hem A Milli Takımımız'dan hem de Almanya Milli Takımı'ndan teklif almıştı.

Özcan, Almanya alt yaş milli takımlarında forma giyerken, U21'de ise Stefan Kuntz'un öğrencisiydi. 24 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, yeni dönemde ay-yıldızlı ekipte görev yapacak.

İTALYA MAÇI KADROSUNA DAHİL EDİLDİ

Bu sezon Bundesliga'da Köln formasıyla 25 maça çıkıp 2 gol, 1 asist yapan Salih Özcan, A Milli Takımımızın 29 Mart’ta İtalya ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna dahil edildi.

Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı'nı seçti - VİDEO

Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı'nı seçti

"BU KARARI ALMAMDA EN BÜYÜK FAKTÖR AİLEM"

Salih Özcan, tercihinden dolayı çok mutlu olduğunu ve ay-yıldızlı formaya layık olmaya çalışacağını belirterek şunları söyledi:

"Bu kararı almamda en büyük faktör ailem oldu. Kararımı vermeden önce ailem ile oturup konuştuk. Kolay olmayacağını biliyordum, ailemin desteği ile Türkiye Milli Takımı'nı seçtim."

Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı'nı seçti

"STEPHAN KUNTZ KARARIMI ETKİLEDİ"

"Almanya alt yaş milli takımlarında uluslararası arenada birçok başarı kazandık ve bu kişisel gelişimim için çok önemliydi. Hem Stefan Kuntz hem de Hansi Flick ile yoğun ve duygusal konuşmalarımız oldu. Her iki milli takım görevlileri beni gerçekten iyi karşıladılar. Stefan Kuntz ile U21 Avrupa Şampiyonası'nı kazandık, bu süreçte bana yaklaşımı, Türkiye Milli Takımı hakkındaki projeleri ve düşünceleri kararımı olumlu etkiledi diyebilirim. Hansi Flick ile de olumlu görüşmelerimiz oldu ama nihayetinde ailem ile aldığımız ortak kararı kendilerine ilettim, saygı ile karşıladılar. Sonuçta karar vermek zorundaydım ve bu kararıma herkesin saygı göstereceğine inanıyorum."

Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı'nı seçti

"MİLLİ TAKIMA UZUN YILLAR KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM"

24 yaşındaki oyuncu, kişisel olarak Köln'de üst seviyede futboluna devam etmek istediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Milli takımlar seviyesinde ise Türkiye'ye uzun yıllar katkı sağlamak ve büyük turnuvalara katılmak istiyorum. Türk Milli Takımı'nın maçları çok duygusal ve çekişmeli geçiyor, bunun bir parçası olmak ve katkı sağlamak için sabırsızlanıyorum."

Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı'nı seçti

"TAMAMIYLA FUTBOLA KONSANTRE OLACAĞIM"

"Öncelikle bu süreçte bana destek olan aileme, Stefan Kuntz'a ve Hansi Flick'e ve FC Köln'e teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Artık kararımı verdim, bundan sonra tamamıyla futbola konsantre olup hem kulüp hem de milli takımlar seviyesinde en üst seviyede mücadeleme devam edeceğimi bilmenizi istiyorum."