Semih Saygıner 3 bantta 7. kez Dünya Şampiyonu
DHA

28 Kasım-4 Aralık tarihlerinde Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde 25 ülkeden 145 sporcunun katılımıyla düzenlenen 3 Bant Dünya Kupası’nda Semih Saygıner, şampiyon oldu.

7. KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU

Saygıner, yarı finalde İsveçli Torbjorn Blomdahl’ı 16 ıstaka ile 50-22 mağlup ederek finalde dünya 1 numarası Hollandalı Dick Jaspers ile şampiyonluk için karşı karşıya geldi.

Saygıner, rakibini 50-37 mağlup ederek 7’nci kez şampiyon oldu. Bu sonuçla milli bilardocu, 2021 yılının son dünya şampiyonu olmayı başardı.

Semih Saygıner 3 bantta 7. kez Dünya Şampiyonu - Video

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Semih Saygıner için tebrik mesajı yayınladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında, "Mısır'ın Şarm El-Şeyh şehrinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupası'nda Hollandalı rakibi Dick Jaspers'ı 50-37 mağlup ederek şampiyon olan Semih Saygıner’i kutluyorum. Spor yaşamında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekleyen milli bilardocumuzun 3 Bant Dünya Kupası'nda da şampiyon olması bizleri gururlandırdı. Semih Saygıner’e başarılarının devamını diliyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Semih Saygıner 3 bantta 7. kez Dünya Şampiyonu

Semih Saygıner 3 bantta 7. kez Dünya Şampiyonu

Semih Saygıner 3 bantta 7. kez Dünya Şampiyonu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)