ensonhaber.com

Türkiye Kupası Finali'nde ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Siyah-beyazlılar, rakibini Rachid Ghezzal, ve Al-Musrati’nin golleriyle 3-2 yenerek kötü geçen bir sezonun ardından taraftarına kupa sevinci yaşattı.

11. kez mutlu sona ulaştı

Bugüne kadar 17 kez final oynayan Beşiktaş, 11. kez kupayı kazanmayı başardı. 1974-1975, 1988-1989, 1989-1990, 1993-1994, 1997-1998, 2005-2006, 2006-2007, 2008-2009, 2010-2011 ve 2020-2021 sezonlarında kupayı müzesine götürmeyi başaran siyah-beyazlılar 1965-1966, 1976-1977, 1983-1984, 1992-1993, 1998-1999 ve 2001-2002 sezonundaki finalleri ise kaybetti.

Gelecek sezon Avrupa garantilendi

Süper Lig’de kötü bir sezon geçiren Beşiktaş’ın, kupayı almasıyla gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmesi de kesinleşti.

Siyah-beyazlılar, 2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turundan Avrupa macerasına başlayacak.

Finallerdeki eşitlik bozuldu

Beşiktaş ile Trabzonspor, Türkiye Kupası’nda şimdiye kadar 4 kez final oynadı. 1974-1975 sezonundaki finalde 1-0 ve 2-0’lık skorlarla kazanan siyah-beyazlılar olurken, 1976-1977’de ise 1-0 ve 0-0’lık skorlarla zafere bordo-mavililer ulaştı.

1983-1984 sezonunda rakibini 1-0 yenen bordo-mavililer kupayı müzesine götürmüş, 1989-1990 da yine aynı skorla bu sefer sevinen siyah-beyazlılar olmuştu.

62. Türkiye Kupası finalinde rakibini mağlup etmeyi başaran Kara Kartal, böylelikle eşitliği de bozmuş oldu.

Hasan Arat ve Serdar Topraktepe’nin ilk kupa sevinci

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat ile Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe de bu zaferle birlikte ilk kez kupa sevinci yaşadı.

3 Aralık 2023 tarihinde yapılan seçimli olağanüstü genel kurulda göreve gelen Başkan Arat, siyah-beyazlı kulübün başındaki ilk kupasını elde etti.

Uzun süre Beşiktaş’ın alt yaş gruplarında antrenörlük yapan 47 yaşındaki Topraktepe de bu sezon ortasında Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay daha sonra ise Portekizli teknik adam Fernando Santos’un ayrılışlarının ardından futbol A takımının başına geçti.

Serdar Topraktepe, bu kupayı siyah-beyazlı takımda futbol oynarken 1997-1998 sezonunda da kazanmıştı.

Al-Musrati ilk golünü attı, kupa geldi

Beşiktaş'a devre arasında Braga'dan transfer olan Al-Musrati, siyah-beyazlılarda çıktığı toplamda 13. maçında ilk golünü kaydetti.

Finalde 90+4. dakikada ağları sarsarak takımını öne geçiren Libyalı futbolcu, hem ilk kez gol sevinci yaşadı hem de siyah-beyazlılara kupayı getirdi.

Galibiyetin ardından Beşiktaşlı futbolculardan peş peşe açıklamalar da geldi.

Gedson Fernandes: Kupayı kazandık ve artık kutlama vakti

Siyah-beyazlıların orta saha oyuncusu Gedson Fernandes, karşılaşması sonrası yaptığı açıklamalarda, "Bu sezon iyi bir sezon geçiremedik ama bugün Beşiktaş ailesi için elimizden geleni yaptık. Söyleyecek bir şey yok. Kupayı kazandık ve artık kutlama vakti." dedi.

Gedson Fernandes, "Bu sezon taraftara istediklerini veremedik. Hedeflerimiz büyük olsa da başaramadık. Bugünü taraftara armağan ediyorum. Hem kupayı almayı hem de Avrupa'ya gitmeyi başardık. Herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ghezzal: Bu kupayı çok hak ettik

Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal da açıklamalar yaptı.

Rachid Ghezzal yaptığı açıklamada, "Bu kupayı çok hak ettik. Hiçbir zaman bırakmadık! Bugün eğlenme vakti." dedi.

Cezayirli yıldız ayrıca, "Beşiktaşlılar bundan zevk alın. Eğlenmeye devam edin." ifadelerini kullandı.

Necip Uysal: Hakettiğimiz bir kupa aldık

Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ta Necip Uysal, açıklamalar yaptı. Necip Uysal, Tivibu Spor'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çok mutluyuz. Hak ettiğimiz bir kupa aldık. 9. kupam oldu benim, inşallah böyle devam eder."

Cenk Tosun: Çok mutluyuz

Beşiktaş'ta Cenk Tosun da açıklamalarda bulundu.

Taraftar desteğiyle kazandıklarını söyleyen Cenk Tosun şu ifadeleri kullandı:

"Çok mutluyuz, buraya kadar çok uzun bir yoldan geldik. İyi bir sezon geçirmedik ama taraftarımızın desteğiyle bu kupayı Beşiktaş'ın müzesine getirdik; çok mutluyuz."

Salih Uçan: Müthiş bir akşam oldu bizim için

Beşiktaş'ta takımının 2. golünü kaydeden Salih Uçan, karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Böyle bir sezonun üstüne kupa kazanmanın önemli olduğunu söyleyen Salih Uçan, şu açıklamalarda bulundu:

"Müthiş bir akşam oldu bizim için. Böyle bir sezon üstüne böyle bir galibiyet, böyle bir kupa kaldırmak çok iyi oldu."

Semih Kılıçsoy: Taraftarımıza armağan etmek istiyoruz

Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'u mağlup eden Beşiktaş'ta yıldız oyuncu Semih Kılıçsoy, karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bu kupayı taraftara armağan etmek istediklerini söyleyen Semih Kılıçsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Çok mutluyuz. İyi mücadele ettik. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Bu kupayı taraftarımıza armağan etmek istiyoruz."

Al-Musrati: Kendimi harika hissediyorum

Al-Musrati de karşılaşma sonrasında konuştu.

Siyah-beyazlı formayla ilk golünü Trabzonspor karşısında 90+4'üncü dakikada kaydederek şampiyonlukta başrol oynayan Al-Musrati, şunları dedi:

"Kendimi harika hissediyorum. Bu kupayı getireceğimize dair taraftarlarımıza ve başkanımıza söz vermiştik. Sezonu böyle bir kupayla tamamladığımız için gerçekten çok mutluyum. Beşiktaş her zaman en tepede olmayı hak eden bir kulüp. Önümüzdeki yıl bu amaçla çalışacağız. Biz de gelecek sezon bunu amaç için mücadele edeceğiz. Kupalar ve şampiyonluklar için mücadele edeceğiz."