Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde
ensonhaber.com

Ziraat Türkiye Kupası çeyre final maçında Trabzonspor sahasında ağırladığı Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Bordo mavili ekibin gollerini 12. dakikada Edin Visca ve 89’da Berat Ayberk Özdemir kaydetti.

İLK YARI

11. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağından Visca sağ taraftan koşu yapan Djaniny gördü. Djaniny penaltı noktasına doğru gönderdiği topu iyi takip eden Visca meşin yuvarlağı kaleci Sousa'nın solundan ağalarla buluşturdu. 1-0

28. dakikada Kouassi'nin pasında topla buluşan Djaniny sağ çaprazdan sert vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere çıktı.

40. dakikada Luiz Adriano'nın ceza sahası içinde pasında topla buluşan Ndao'nun vuruşunda kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı kornere çıkardı.

İKİNCİ YARI

62. dakikada sağ taraftan gelişen Trabzonspor atağından ceza sahası içinde topla buluşan Bakasetas'ın vuruşu üst direğe çarparak arka direkte Kouassi'nin önüne düştü. Vuruşunda yerden seken meşin yuvarlak üst direğe ikinci kez çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

85. dakikada sol taraftan kale sahası içine doğru gönderilen topa iyi yükselen Wright'in kafa vuruşunda Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

89. dakikada orta sahada Abdulkadir Ömür, Hakan Özmert'den topu kaptı. Cornelius'un önüne doğru gönderdiği meşin yuvarlağı Kudryashov, müdahele etti. Berat, önüne düşen meşin yuvarlağı boş kaleyi gönderdi. 2-0

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

"BİZ BU SENE KUPALARIN HEPSİNE TALİBİZ"

Kupanın önemli bir hedef olduğunu kaydeden Avcı, "İki kupa da çok önemli. Trabzonspor, bu kupayı çok kazandı. 2 sene önce de kazanmıştı. Biz bu sene hepsine talibiz. Taraftarımız bize destek oldu. Onlara bu galibiyeti armağan ediyoruz. Antalyaspor da iyi takım, onlara başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Karşılaşmanın son bölümlerinde sakatlanan savunma oyuncusu Vitor Hugo'nun durumuna ilişkin konuşan Avcı, "Hastaneye gitti, MR çekilecek. Mevkisel olarak sıkıntıda olduğumuz bir yer. Galibiyete sevindik ama sporcu sağlığına üzüldük. Umarım ciddi değildir. Güçlü, bizim için değerli bir oyuncu" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

"FENERBAHÇE İLE TRABZONSPOR İLK KEZ KARŞILAŞMIYOR"

Avcı, ligde Fenerbahçe ile hafta sonunda karşılaşacakları maçla ilgili olarak ise şu ifadelere yer verdi:

"Harika bir sezon geçiriyoruz, her şey çok güzel. Trabzon kenti bunun keyfini çıkarsın. Fenerbahçe ile Trabzonspor tarihinde ilk kez karşılaşmıyor. Bir lig müsabakasına keyif yaparak eğlenerek zihinsel fiziksel hazırlanacağız. Yarın sabah antrenman yapıp dinlenip cuma günü tekrarlara bakıp kadro değerlendirmesi yaparak hazırlanacağız. Bu sene her şeyi kazanmak istiyoruz. Ligde de önemli fırsatlar var."

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

"BAŞIMIZ DİK AYRILIYORUZ"

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında deplasmanda Trabzonspor’a 2-0 mağlup olan Antalyaspor’da, yardımcı antröner Alfons Groenendijk, heyecanlı bir maç oynadıklarını belirterek, "Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Heyecanlı bir maç oldu. Başımız dik ayrılıyoruz. İyi futbol oynadığımızı düşünüyorum ama turu onlar kazandı. Kendimizi eleştirecek olursak geçiş oyununu iyi oynayan bir ekip karşısında top kayıpları yapmamız gerekiyordu. 2 gol bundan yedik. Basit hatalar yapmamamız gerekiyordu. Artık bizim için lig var ve buradaki iyi çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Lig daha önemli. Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Bu saatten sonra da şampiyonluğu bırakacaklarını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

TRABZONSPOR 2 - 0 ANTALYASPOR

Stat: Medical Park
Hakemler: Atilla Karaoğlan xx, Volkan Ahmet Narinç xx, Candaş Elbil xx
Trabzonspor: Uğurcan Çakır xxx, Serkan Asan xx (Peres dk. 81 ?), Denswil xx, Hugo xx (Ahmetcan Kaplan dk. 85 ?), Puchacz xx, Berat xx, Siopis xx, Bakasetas xx (Cornelius dk. 64 x), Kouassi xx (Abdulkadir Ömür dk. 64 x), Visca xx, Djaniny xx (Yusuf Erdoğan dk. 81 ?)
Yedekler: Arda Akbulut, Nwakaeme, Koita, Yunus Mallı, Murat Cem Akpınar
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Antalyaspor: Diogo Sousa x, Bünyamin x (Sinan Gümüş dk. 78 x), Naldo x, Kudryashov x, Güray x, Fredy x (Hakan Özmert dk. 57 x), Fernando x, Ndao x (Ghacha dk. 58 x), Admir Mehmedi x (Wright dk. 67 x), Doğukan Sinik x (Gökdeniz dk. 67 x), Luiz Adriano x
Yedekler: Mehmet Ataberk, Floranus, Nuri Şahin, Doğukan Nelik, Veysel Sarı
Teknik Direktör: Alfons Groenendijk
Goller: Vısca (dk. 11), Berat (dk. 89) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Berat, Hugo (Trabzonspor)

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde

Trabzonspor Türkiye Kupası'nda yarı finalde