Ahmet Ümit'in romanı Bir Ses Böler Geceyi film oluyor

Ahmet Ümit'in romanı Bir Ses Böler Geceyi film oluyorErsan Arsever'in yönettiği ve Cem Davran, Merve Dizdar, İpek Tenolcay ile Ali Sürmeli'nin oynadığı, Ahmet Ümit'in aynı adlı romanından uyarlanan Bir Ses Böler Geceyi filminin ilk görüntüleri yayınlandı.

Şaman Film tarafından çekilen filmin gösterim tarihi henüz belli değil.

BİR SES BÖLER GECEYİ FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Ümit'in romanı Bir Ses Böler Geceyi film oluyor

KONUSU ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ VE SOL DÜNYA GÖRÜŞÜ

Sinema filminin oyuncularından olan Cem Davran, film hakkında kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Ahmet Ümit'in enteresan romanlarından biri; Bir Ses Böler Geceyi. İsviçre'de yaşamını sürdüren kıymetli bir ağabeyimiz Ersan Arsever senaryolaştırdı ve yönetecek.
Mistik bir öykünün sinemayla buluşmasına tanıklık edeceğimiz filmin çekimleri, Temmuz'un ikinci haftası başlıyor. Özellikle Alevi düşünce sistemi ve sol dünya görüşünün, tüm kırılma noktalarıyla birlikte varolduğu romanı okumanızı tavsiye ederim.
Sinema'ya gelince; yönetmenin ruhundan yansıyanlar yakın zamanda perdede akacak. Benim için romandaki Süha karakteri yeni bir serüven, yine bir serüven. Özellikle Sinema'da yüreğimin sesini dinlemeye devam ediyorum. Yusuf ile Kenan'a olan borcum da cabası.......Şimdiden iyi seyirler........" dedi.