Altın Koza'da Atagül'e 5 yıl sonra aynı ödül

19. Adana Altın Koza'da "Araf" filmiyle 'Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Neslihan Atagül, 5 yıl önce "İlk Aşk" filmiyle de aynı ödülü almıştı.

Altın Koza'da Atagül'e 5 yıl sonra aynı ödül

UMUT VEREN KADIN OYUNCU

Cumartesi akşamı TÜYAP Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 19. Altın Koza'nın final gecesi renkli ve tartışmalı anlara sahne oldu. Festivalin ilk gününden beri "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"ne en yakın isim olarak gösterilen "Araf"ın 20 yaşındaki başrol oyuncusu Neslihan Atagül'ü jüri "Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü"ne layık gördü.

ZEKİ DEMİRKUBUZ TEPKİ GÖSTERDİ: BU GERZEKLERDEN ÇOK SIKILDIM

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

15 YAŞINDAYKEN DE SEÇİLMİŞTİ

Altın Koza'da Atagül'e 5 yıl sonra aynı ödülMilliyet'in haberine göre; kırmızı, derin bacak yırtmaçlı kıyafetiyle göz dolduran Atagül, ödülünü almak için sahneye çıkarken yaşadığı büyük şaşkınlık da yüzüne yansıdı. Çünkü Atagül, 2007 yılında 15 yaşındayken yine Adana Altın Koza'da bu kez "İlk Aşk" filminde canlandırdığı Bahar karakteriyle "Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü"nü almıştı.

"5 YILDIR UMUT VAAT EDİYORUM"

Atagül, ödülü aldıktan sonra arkadaşlarına "Beş yıldır hâlâ umut vaat ediyorum. İlk 2 ödülümü annem için aldım, eğer 3. kez umut veren oyuncu ödülü verirlerse onu da abim için alacağım" diyerek espri yaptı.

Altın Koza'da Atagül'e 5 yıl sonra aynı ödül

"HAKSIZLIK YAPILDI"

"En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü "Gözetleme Kulesi"yle Nilay Erdönmez'e kaptıran Atagül'ün ödülü alamaması, "Araf"ta en yakın arkadaşını canlandıran Nihal Yalçın'ın tepkisini çekti. Yalçın, "Neslihan'ın En İyi Kadın'ı almasını bekliyordum. Çünkü olağanüstü iyi oynadı. Sonuca çok şaşırdım. Haksızlık yapıldığını düşünüyorum" dedi. "Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü"nü alan Atagül'ün "Araf"taki diğer rol arkadaşı Barış Hacıhan da "Ben de Neslihan ödülü alamayınca çok büyük şaşkınlık yaşadım. Belki iyi arkadaşım diye böyle düşündüğümü zannedebilirsiniz, ama herkes benimle aynı fikirdeydi" diye konuştu.

Altın Koza'da Atagül'e 5 yıl sonra aynı ödül

"FESTİVALDE RAKİP TANIMIYORUZ"

AKP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, "Aslında sanata ve sanatçıya hizmet eden bütün Belediye Başkanlarını kutluyorum. Ama Altın Koza Film Festivali'nin rakibi yok. Çünkü Altın Koza Film Festivali Anadolu insanı ile birlikte yaptığımız bir festival... Iğdır, Van, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Sivas, Tokat, Hatay, Mersin ve Ankara gibi illeri geziyoruz. Böyle coğrafi bölgeleri gezip 'Festivali birlikte yapalım' diyen bir belediye daha görmedim" açıklamasını yaptı.