Ankara'da 35 yıldır radyolarla özel bağ kurdu
AA

Ankara'nın İncesu semtindeki dükkanında radyo tamirciliği yapan 61 yaşındaki Tuncay Generaloğlu, tarihin ağır yüküne direnen antika radyolara 35 yıldır yeniden hayat veriyor.

ANTİKA RADYO TAMİRCİLİĞİ YAPTI

Generaloğlu, sanat okulundan mezun olduktan sonra çeşitli elektronik markalarının bayiliğini yaptığını, daha sonra da antika radyo tamiriyle uğraşmaya başladığını söyledi.

Ankara'da 35 yıldır radyolarla özel bağ kurdu

"ÇOK İYİ BİR KOLEKSİYONUM VAR"

Eskiyi sevdiğini ve herkesin yaptığı işlerden daha farklı bir işle uğraşma isteğiyle, 1984'ten bu yana antika radyoları tamir ettiğini belirten Generaloğlu, "Çok iyi bir koleksiyonum var. Dükkanımdakilerin dışında yaklaşık 300 radyo ve gramofon, geçen sene Malatya'daki bir müzeye gitti. Şu an buradaki radyolar ise gönderdiklerimden sonra bana gelenler." diye konuştu.

Ankara'da 35 yıldır radyolarla özel bağ kurdu

"RADYO NEREDEYSE BEN ORADAYIM"

Tecrübesinin artmasıyla daha özel koleksiyonlara yöneldiğini ifade eden Generaloğlu, uzak mesafe ya da doğa şartlarının antika radyo tutkusunun önüne geçemeyeceğini vurguladı. Generaloğlu, "Eğer benim sevdiğim bir radyo ise sağlığım el verdiği sürece gider, alırım. Mesela içeride bazı radyolar var. Bir gece telefon geldi ertesi sabah Hatay'daydım ama çok özel bir şeydi ve bir daha bulamazdım." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)