Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Donald Trump ile telefonda görüştü

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile ABD Başkanı Donald Trump bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin, Lübnan ile İsrail arasında varılan çerçeve anlaşmasının uygulanmasına ilişkin son gelişmeleri ele aldıkları bildirildi.

DHA DHA
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Donald Trump ile telefonda görüştü
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Orta Doğu'da sıcak saatler...

ABD ile İran arasında yeni bir çatışma başlarken İsrail de Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor. 

Öte yandan çatışma ile eş zamanlı olarak müzakereler de devam ediyor.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANI, TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ

Lübnan Cumhurbaşkanlığı’nın sanal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile ABD Başkanı Donald Trump’ın telefonda görüştüğü belirtildi.

Trump’ın, görüşmede ABD ara buluculuğunda Lübnan ile İsrail arasında imzalanan çerçeve anlaşması dolayısıyla Avn'ı tebrik ettiği aktarıldı.

TRUMP'TAN LÜBNAN'IN EGEMENLİĞİNE DESTEK 

ABD'nin Lübnan'ın ve Lübnan halkının yanında olduğunu kaydeden Trump, anlaşmanın uygulanarak ülkede güvenlik ve istikrarın yeniden tesis edilmesi için gerekli desteği sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Trump, Lübnan'ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceklerini vurgulayarak, "Lübnan devletinin silahlı güçleri aracılığıyla ülke genelinde otoritesini tesis etmesini, ülkenin istikrarını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılmasını ve Cumhurbaşkanı Avn ile hükümetin kararlarının desteklenmesini önemsiyoruz.

ABD, Lübnan ekonomisi ile ‘meşru güvenlik’ kurumlarına destek sağlayacak." ifadelerini kullandı.

"LÜBNAN DEVLETİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRECEK"

Cumhurbaşkanı Avn’ın ise Trump'a, 'Lübnan'ın meşru yönetimine, anayasal kurumlarına ve başta ordu olmak üzere güvenlik güçlerine’ verdiği destek dolayısıyla teşekkür ettiği bildirildi.

Avn, “Lübnan devleti, çerçeve anlaşmasının uygulanmasına ilişkin sorumluluklarını yerine getirecek.” açıklamasında bulundu.

İSRAİL'E BASKI YAPILMASI ÇAĞRISI

ABD'den anlaşmanın ihlal edilmesini önlemek ve üzerinde mutabakata varılan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlamak için destek isteyen Avn, "İsrail'in ülkenin güneyinde işgal altında tuttuğu bölgelerden çekilmesi yönünde baskı yapılması, Lübnan ordusunun uluslararası sınıra kadar konuşlanmasını kolaylaştıracak" dedi.

Trump, görüşmenin sonunda Avn ile yakında Washington'da bir araya gelmeyi beklediğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)