Macron: Asıl utanması gereken benim
ensonhaber.com

Fransa'da yeni piyasaya sürülen “Halk ve Başkan” adlı kitapta, Fransa'da tarihe damga vurmuş birçok olay ele alındı. Bu olaylar arasında, son dönemlerde Fransa'yı kasıp kavuran Sarı Yelekliler'in protestoları ve bu protestoların nasıl doğduğu gibi konular araştırıldı.

Macron: Asıl utanması gereken benim

"DEVASA KOLEKTİF BAŞARISIZLIK"

Cyril Graziani ve Cécile Amar'ın imzasını taşıyan kitapta, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a da yer verildi. Sarı Yelekliler'in istifasını istediği Macron; gerçekleşen Sarı Yelekliler'in protestosu hakkında, 'kendisinin de müşterek sorumluluğunun bulunduğu devasa kolektif başarısızlık' şeklinde bahsetti.

Macron: Asıl utanması gereken benim

"BAŞTA KÜÇÜMSEDİM"

Akaryakıt vergi zamlarıyla başlayan protestoları ilk anda küçümsediğini belirten Macron, devlet demiryollarının reformlarını protesto eden kişilerden daha az kişinin protestoya katılacağını düşündüğünü açıkladı. Ancak durum, Macron'un beklediği gibi olmadı ve gösteriler haftalardır sürdü.

"ASIL UTANMASI GEREKEN BİZLERİZ"

Ayrıca Macron, "Bu benim de sorumluluğunu paylaştığım devasa bir kolektif başarısızlık. Ama bunu değiştirmek için üç yılım var. Pek çok insan; hayatlarından, ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar ayın sonunu getirememekten utanç duyuyor. Asıl utanması gerekenler bizleriz." diye konuştu.

Macron: Asıl utanması gereken benim

"TEK KURŞUNLA İNDİRSİNLER, BAŞKA YOLU YOK"

Kitapta, Macron'un Puy-en-Velay kasabasını ziyaret ettiğinde, kaymakamlık binasında meydana gelen yangına da değinildi. O olayda Macron, binadan güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırılmıştı. O gün Macron'un, "Ya bir gün beni tek kurşunla vurup öldürürler ya da başka yolu yok." dediği de kitapta geniş yer buldu.

Macron: Asıl utanması gereken benim

"ONLARLA BAŞARISIZ OLACAĞIM"

Sadece zengin kesimin değil, aynı zamanda alt ve orta sınıfların da 'Cumhurbaşkanı' olduğunu dile getiren Macron, halkı için savaştığını ifade ederek, "Ben sizin için mücadele ediyorum. Sarı Yelekliler krizinde kim beni destekledi? Hiç kimse. Beni Fransız halkı seçti, partiler Cumhuriyeti değil. Ben halka her şeyi borçluyum. Başarısız olursam, onlar için ve onlarla birlikte başarısız olacağım, asla onlara karşı değil." dedi.