Çift pasaportlu ünlüler

Gurbetçi ailelerin çocukları olarak yurtdışında dünyaya gelen ya da başka nedenlerle yabancı ülkelerin vatandaşı olan birçok yıldızımız var. İşte çifte vatandaşlık sayesinde çift pasaport kullanan ünlülerimizden birkaçı..

Azra Akın: Hem Hollandalı hem Türk

8 Aralık 1981'de Hollanda'nın Almelo kentinde doğan 2002 Dünya Güzelimiz Azra Akın çift pasaporta sahip. Akın, her röportajında Türkiye'nin dünyanın en güzel şehri olduğunu söylüyor.

Hadise: Türk'üm ama Belçika'da doğdum

Ülkemizi Eurovision'da temsil edecek olan Hadise Açıkgöz aslen Sivaslı ve Çerkez bir aileye mensup. Türk vatandaşlığının yanı sıra Belçika pasaportuna da sahip olan Hadise'nin Türkiye'yi Eurovision'da temsil etmesi Belçika'da büyük ilgi görüyor. Hadise hakkında internet sitelerinde, “O Belçika vatandaşı, Türkiye'yi temsil edemez” şeklinde yazılar yazılması ünlü şarkıcıyı bir hayli üzmüş. Hadise, “Belçika'da doğdum. Dolayısıyla Belçika vatandaşıyım. Türk'üm bunu da unutmayın” dedi.

Tülin Şahin: Çifte vatandaşlık işime yarıyor

13 Aralık 1980 yılında Danimarka'nın Odense şehrinde doğan Tülin Şahin hem Türk, hem Danimarka vatandaşı. Tülin Şahin, “Benim doğum tarih itibariyle çifte vatandaşlık yasasından faydalanıyorum. Açıkçası bu bana çok yarar sağlıyor. Danimarka pasaportum birçok ülkeye giriş ve çıkışımda kolaylık sağlıyor” diye konuştu.

Ziynet Sali: Türk ve İngiliz vatandaşı

Kıbrıs doğumlu, İngiliz vatandaşı bir Türk kızı olan Ziynet Sali de çift pasaportlu sanatçılardan. Sali her fırsatta “Türkiye her zaman benim yurdum olacak” diyor.

Nez: Hem Türk hem İngiliz

1979 yılında Türkiye'de doğduktan birkaç sene sonra ailesiyle Londra'ya giden Nez, İngiltere vatandaşlığına geçti.

Şebnem Schaeffer: Babası Alman annesi Türk

Şebnem Schaeffer, hem Türk hem Alman vatandaşı. 2006 yıllında katıldığı Alman güzellik yarışmasında ikinci seçilen ve Alman Hristiyan Demokrat Parti üyesi olan Schaeffer, Alman yasalarına göre, çifte vatandaş sayılıyor. Schaefer, senenin birkaç ayını ise Almanya'da geçirmeyi tercih ediyor.

Türk vatandaşı olmadılar

Fatih Akın: Almanya'da dünyaya gelen Türk asıllı yönetmen Fatih Akın, Türk vatandaşlığına geçmedi. Fahriye Evcen: 1986 Almanya doğumlu olan Evcen'in pasaportunda Alman vatandaşı yazıyor. Rafet El Roman: Sanatçı eşiyle yaşadığı sorunlar sebebiyle geçen yıl Alman vatandaşlığına geçti.

‘Ben sadece Türk'üm'

Tarkan: Almanya'da doğan Tarkan, ilköğrenimini Almanya'da tamamladıktan sonra 15 yaşında Türkiye'ye geldi. Hakkında “ABD vatandaşlığına geçti” şeklinde dedikodular çıkartılan Tarkan ise, “Ben ne Alman ne de Amerikan vatandaşıyım. Ben Türk'üm” diyor.