Dilberay Fener'in şampiyonluk şarkısı için konuştu

Dilberay Fener'in şampiyonluk şarkısı için konuştu

Ünlü şarkıcı Dilberay, son filmi 'Hayat Sana Güzel'i ve hayatına dair bilinmeyenlerini anlattı. Verdiği röportajda şarkısıyla kutlama yapan Fenerbahçe'yi tebrik eden Dilberay, "Öz Galatasaraylıyım" dedi.

İşte Dilberay'ın Akşam Gazetesi'ne verdiği o röportajdan ara başlıklar...

"HANIMAĞA OLDUM"

Bu ara hayat nasıl gidiyor?
Çok güzel gidiyor Allah'ın sayesinde. Hastalık da yok. Halk tarafından da seviliyorum. Her şey tıkırında. 'Hayat Sana Güzel' filmini de yaptım. Hanımağa'yı oynadım.

"FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLDU AMA DİLBERAY DA ŞAMPİYON OLDU"

Setten kaçarmışsınız, bu setten de kaçtınız mı?
O ilk filmdi. Birden bire sinemacıların içine düştüm. Sahne sanatçısıyım. Kendimi esir zannettim. Sahne gibi değil ki üç ay sürdü. Tam kaçıyorum Sırrı Bey, Sırrı Süreyya beni yakalıyor, "Ablam, kurban olayım gitme, en güzel yerindeyiz. Sana ihtiyacımız var. Bak, sana güzel getirileri olacak" demişti. Adam doğruymuş. 'Tavukları pişirmişem. Ananı da komşuya göndermişem' şarkısını bir pavyon sahnesinde söylüyordum filmde. Nerden nereye geldi. Statlarda da çaldı. Fenerbahçe şampiyon oldu ama Dilberay da şampiyon oldu. Allah yollarını açık etsin. Fenerbahçe'nin ana kraliçesiyim. Öz Galatasaraylıyım ama kendilerini tebrik ediyorum.

O ŞARKININ SÖZLERİ

Akşama geleceğim, akşama geleceğim. Hacı baba evde mi?
Balıkları döndermişim. Hacıyı çarşıya göndermişim…
Anahtarlar pencerede
Balık da pişer tencerede
Akşama geleceğim, akşama geleceğim. Köpeklerin nerede?
Köpekleri bağlamışım. Önüne de ekmek doğramışım.
Anahtarlar pencerede
Balık da pişer tencerede

'TAVUKLARI PİŞİRMİŞEM' ORJİNAL SÖZLERİ

Akşama geleceğim, akşama geleceğim
hacı baba evde mi?

Tavukları pişirmişem
hacıyı da çarşıya göndermişem

Akşama geleceğim, akşama geleceğim
zalim anan evde mi?

Tavukları pişirmişem
anamı da komşuya göndermişem

Akşama geleceğim, akşama geleceğim
evinizde köpek var

Köpeği bağlamışam
önüne de ekmek doğramışam

Akşama geleceğim, akşama geleceğim
anahtarlar nerede

Anahtarlar pencerede
tavuk da pişer tencerede

F.Bahçe'den Trabzon ve Galatasaray göndermeli şarkı

"ÇOCUK TECAVÜZLERİNE ÜZÜLÜYORUM"

Peki, neler sizi üzer?
Çocuk tecavüzlerine üzülüyorum. Kızları aldatıp kötü yollara düşürüyorlar. Bizim zamanımızda herhalde böyle şeyler yoktu. Vardıysa da görünmüyor muydu, bilmiyorum. Medya pek yoktu. Siyah beyaz televizyonumuz vardı belki ondan görmüyorduk. Herkes kendine mukayyet olsun. Kimseye güvenmesinler. "Bu yeğenim bu amcamın çocuğu bu dayım bu emmim" demesinler. Torunlarımı, evlatlarımı çok kıskanırım. "Haberim olmadan kimseyle bir yere gitmeyeceksiniz, kimseyle yali bali olmayacaksınız" diye tenbiklerim onları. Artık insanlar babasından korkmaya başladı. 6 yaşındaki kız çocuğuna neler yaptılar. Akrabasıymış bir de. Kime güveneceksin. Bunlar insanı yaralıyor çünkü anneyiz. Şimdiki kız çocukları azıcık dik kafa. Dinlemiyor, havaya girmek istiyor.

Kadınlara ilişkiler hakkında ne önerirsiniz?
Evlilikte önce saygı sonra sevgi şart. Saygı kaybolursa sevgi de kaybolur. Eşinin getirdiği kuru ekmeğe bile "Allah bereket versin" diyeceksin. Gözün havalarda olmayacak, iste Allah'tan, verir. Akıllı olsun kadınlarımız. Annelere sesleniyorum; çünkü erkekler evde bulunmuyor, yavrularına mukayyet olsunlar. Şu ara çocuk sapıkları var ortalıkta. Onların içi yanıyor benim de yanıyor. Senin yavrun, benim yavrum. Bir milletiz biz, iki millet değiliz.

Dilberay Fener'in şampiyonluk şarkısı için konuştu