Mahsun Kırmızıgül'den dava açıklaması
ensonhaber.com

Ünlü müzik yapımcısı 2003 yılında hayatını kaybeden müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu'nun büyük oğlu Volkan Topal, babasının kişilik haklarına saldırı teşkil eden sahneler olduğu iddiası ile 'Prestij Meselesi' filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Haklar Hukuk Mahkemesi'nden tedbir talep etti.

Volkan Topal'ın bu hamlesinin ardından Mahsun Kırmızıgül'den açıklama geldi:

"Heyecanla bekleniyordu"

Yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün uzun yıllardır çekmeyi arzu ettiği, bir otobiyografi, bir umut hikayesi olarak Prestij Meselesi tüm sinemaseverlerin son yıllarda büyük heyecan ve merakla beklediği bir filmdir.

Hal böyleyken, merhum Hilmi Topaloğlu'nun büyük oğlu Volkan Topal tarafından Prestij Meselesi filminin, merhum Hilmi Topaloğlu'nun kişilik haklarına saldırı teşkil eden sahneleri olduğu iddiası ile gösteriminin durdurulması, engellenmesi için İstanbul Fikri Haklar Hukuk Mahkemesi'nden tedbir talep edilmiştir.

"Sihirli ve umut dolu"

Mahsun Kırmızıgül bugüne kadar onlarca sinema filmine yönetmenlik yapmış, filmleri milyonlarca gişeye sahip bir yönetmen olarak, kendisinin müzik hayatında çok önemli bir yere sahip olan, 'Abi' diye hitap ettiği, onlarca ses sanatçısını keşfeden bir deha olan Hilmi Toplaoğlu ile beraber geçtikleri o sihirli ve umut dolu yolun filmini de çekecekti ve çekti de.

"Emek verdik"

Prestij Meselesi, sadece Mahsun Kırmızıgül'ün değil, onunla beraber Haluk Levent ve Özcan Deniz'in de binbir zorlukla ama umutlarını yitirmeden müzik dünyasında var oluş çabalarının, Hilmi Topaloğlu’nun sihirli dokunuşu ile milyonların sevdiği sanatçılar haline gelmelerinin hikayesidir. Ve müzik piyasasının altın çağının yaşandığı Unkapanı Plakçılar Çarşısı'nı 90'lı yılların başlarında resmeden, o dönem yüzlerce hit olmuş şarkının ve efsane olmuş ses sanatçısının izleyiciye hatırlatıldığı, birbirinden değerli sinema sanatçılarının rol icra ettiği, yüzlerce sinema emekçisinin aylar süren emeği ile çekilmiş bir sinema filmidir.