Petek Dinçöz, Rusya'daki isyanı anlattı
ensonhaber.com

Wagner grubunun darbe girişimi nedeniyle Rusya karıştı. Olayların yaşandığı gün Moskova'ya konser vermek için giden Petek Dinçöz'den 24 saat boyunca haber alınamadı. Eşi ve orkestrası dahil ünlü şarkıcıdan haber alamayan yakınları ise bir süre sonra korkuya kapıldı. Saatler sonra Dinçöz'den haber alınabilindi.

Dinçöz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; sağlık durumlarının iyi olduğunu, bölgede internet erişimin kesilmesiyle kimseye haber veremediklerini söylemişti. İstanbul'a dönen Dinçöz, Rusya’daki darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı.

"Oradayken şimdi ülkeme nasıl döneceğim diye düşündüm" diyen Dinçöz, Moskova'daki Wagner grubunun ayaklanmasını Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimiyle karşılaştırdı.

"Panikledik"

Dinçöz, "Uçaktan indik, yolda giderken askeri araçlar, askerler gördük. Film seti sandık. İnternet erişimimiz de hiç yoktu. Türk kanalı açtık otelde. Daha da panikledik. Ben sahneye çıkmak üzereyken sokağa çıkma yasağı da geldi" diye konuştu.

Sosyal medya hesabından yaşananları özetleyen Dinçöz Sabah'a verdiği röportajda da şunları söyledi:

"Moskova fazla karışmadı"

"Moskova'da ortalık bizdeki kadar fazla karışmadı. Tomalar, tanklar, askerler bizi ürkütmedi diyemem. Müzakereler ve arabulucuların devreye girmesiyle, bu olay büyük boyutlara gelmeden engellendi.

"15 Temmuz çok daha sancılıydı"

Kendi topraklarımızda yaşadığımız 15 Temmuz çok daha sancılı geçmişti, halkımızdan can kayıpları olmuştu. Darbe darbedir. Ufağı büyüğü olmaz."