Mahmut Tanal polis haklarını savundu
ensonhaber.com

w3e

CHP'li Milletvekili Mahmut Tanal, geçtiğimiz yıllarda 1 Mayıs olayları sırasında yaşanan gerilimde, polise yumruk atmıştı. Sonrasında ise başka bir polise milletvekili kimliğini göstererek "Sen kimsin?" sözleriyle tepkileri üzerine toplamıştı.

Toma üzerinde pozlar veren CHP'li vekil, bugün Meclis kürsüsüne polis yeleğini serdi ve polislerin AK Parti iktidarında en sıkıntılı dönemi yaşadığını savunarak, çalışma saatlerinin fazlalığına değindi.

CHP'li vekil Mahmut Tanal'dan polise yumruk VİDEO

"POLİSLER AYDA İKİ YÜZ KIRK SAAT ÇALIŞIYORLAR"

Mahmut Tanal şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, iktidar tarafından en çok seçim malzemesi yapılan ve en çok umut verilip kandırılan meslek grubu olan polislerden bahsedeceğim ben.

Olağanüstü hal dönemlerinde ailelerinin yüzünü göremeyen polislerimiz için, günlerce eve uğramadan çalışan polislerimiz için mesai artık bir yaşam tarzı olmaktadır. Polisler ayda ortalama iki yüz kırk saat çalışıyorlar.

Türkiye'nin içinde bulunduğu görev ve risk sorumlulukları ile çalışma koşullarının yanında, ek görev haricinde çalışan polis memurları, ayda üç yüz yirmi saat mesai yapmakta, ek görevleri eklendiğinde bu, dört yüz saate ulaşmaktadır.

Daha kötüsü, gece ve gündüzü birbirine karışmakta, aile ve sosyal çevreleriyle ilişkileri zayıflamaktadır. Polisin tüm sosyal ve aile yaşamını etkileyen çalışma koşulları ve görevle ilgili sorumlulukları göz ardı edilmemelidir. Polis ne istiyor sorusunun cevabını somutlaştırmadan bu sorunu çözmek mümkün değildir."