ensonhaber.com

Türkiye, sayılı günler sonra yerel seçimler için sandığa gidiyor..

Siyasi partilerin çalışmaları devam ederken, en kritik illerden biri olan İstanbul için adayların çoğu netleşti..

AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul'da Murat Kurum'u, CHP mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, İyi Parti Buğra Kavuncu'yu, Saadet Partisi Birol Aydın'ı, Zafer Partisi ise Azmi Karamahmutoğlu'nu aday gösterdi..

Başak Demirtaş'ın aday olmadığını açıklamasının ardından DEM Parti'den ise henüz bir açıklama gelmedi..

CHP'nin anketçisinden Murat Kurum'a peş peşe övgüler

Bu durum muhalif kesimden bazı isimleri kızdırırken, bazıları ise katıldıkları televizyon programlarında İstanbul'daki adayları yorumluyor..

Bunlardan biri ise CHP'nin anketçisi Murat Gezici.

Muhalefete yakınlığıyla bilinen KRT TV'de katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını değerlendiren Gezici'nin Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'dan övgülerle bahsetmesi dikkat çekti..

"Murat Kurum Türk toplumu tarafından kabul görülen ve sevilen bir isim"

Murat Gezici, Kurum'un bakanlığı döneminde sel ve deprem gibi doğal afetlerde yaptığı hizmetlerle Türk toplumu tarafından kabul görülen ve sevilen biri olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun ise 2019 yerel seçimlerinde gösterdiği rüzgarını kaybettiğini belirten Gezici, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok araştırma şirketi, Murat Kurum'u Türkiye'nin en çok güvenilen iki isminden biri olarak telaffuz etmekte"

Her ne kadar eleştirilse de Murat Kurum geçmişte bürokratlık yapmış, bakanlık yapmış, deprem olduğunda, sel olduğunda, bir yangın olduğunda gösterdiği performans Türk toplumu tarafından kabul görmüştür.

Birçok araştırma şirketi, Murat Kurum'u Türkiye'nin en çok güvenilen iki isminden biri olarak telaffuz etmektedir. Sayın Erdoğan boşu boşuna aday çıkarmadı.

"En güçlü aday, çok ciddi bir yarış olacak"

Murat Kurum, uzun bir süredir Türk toplumu tarafından sevilmiş bir isimdir. Ve en güçlü adaydı. Çok ciddi bir yarış olacak. Ali Yerlikaya’nın ve farklı isimlerin adları geçti ama Murat Kurum teşkilat tarafından da hızlı adapte olabilecek bir isimdi. Ali Yerlikaya toplumun çok sevdiği bir İçişleri Bakanı. MHP kanadında da çok seviliyor. Ama aday gösterildiğinde kendi tabanlarında belki ayrışma olabilirdi, Kürtler rahatsız olabilirdi. O yüzden bir şekilde AK Parti’ye oy vermiş ama çekimser kalan yüzde 17-18’lik bir seçmen var. Yani İstanbul’da AK Parti’nin oyu yüzde 42’lerde ise bunun yüzde 17’si çekimserdi. Murat Kurum burada onları mobilize edebilir. Murat Kurum’un ve İmamoğlu’nun kıyasıya bir yarış içinde olabileceğini görüyoruz.