Fatma Girik, mezarı başında anıldı
DHA

Sinema sanatçısı ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, koronavirüse bağlı viral pnömoni tedavisi görürken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu 24 Ocak 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

79 yaşında vefat eden oyuncu için Torba Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi.

Bodrum'da duygusal tören

Törende; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Torba Mahalle Muhtarı Suat Kaya, Torba Geliştirme Derneği Başkanı Tamer Yöntem, Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik ve sevenleri yer aldı.

"Atatürk sevgisi ile yaşadı"

Avrupa Birliği İklim Değişikliği Uyum Misyonu Koordinasyon toplantıları için Brüksel’de bulunduğu için 24 Ocak'ta Bodrum’da olamadığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,

“Fatma Girik'i anmak, kabrine çiçek bırakmak, ruhuna bir Fatiha okumak için buraya geldik. Fatma Hanım, Türkiye'nin çağdaşlaşması yolunda, o aydınlık insanlardan biriydi. Ömrünün sonuna kadar Atatürk sevgisi ile Cumhuriyet ve vatan sevgisi ile yaşadı, var oldu. Hep savunduğu değerler bunlardı ve bizler de onun yolunda, ondan aldığımız feyzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatanımıza, milletimize, ülkemize sahip çıkacağız. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun.”

dedi.

Evini müzeye dönüştürmek istiyorlar

Konuşmaların ardından söz alan Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, gerekli veraset işlemleri tamamlandıktan sonra ablasının evini müzeye dönüştürmek istediğini söyledi.

Başkan Aras da konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için ilgili birimlere talimat vereceğini söyleyerek memnuniyetini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)