Hacı Ali Konuk: Levent Kırca'ya namazın güzelliklerini anlattım
ensonhaber.com

Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programına katılan oyuncu Hacı Ali Konuk, İslam'ın ve yaratılışın hayatındaki yerine değindi.

Elönü, bugüne kadar 20'den fazla dizi ve film projesinde rol alan oyuncunun dünya görüşünün bir bedel ödetmesine neden olup olmadığını sordu.

Kendisine kimsenin bedel ödetemeyeceğini söyleyen Hacı Ali Konuk, gönülden inanan bir insan olduğunu vurguladı.

"BANA KİMSE BEDEL ÖDETEMEZ"

Konuk, bedel ödetilemeyecek biri olduğunu, "Bana kimse bedel ödetemez. Çünkü hakim-i mutlak var, ben ona inanmışım. Kim bana hesap ödetecek? Ben yaratıcıma o kadar inanıyor ve o kadar güveniyorum ki kimse beni şu tarafa bu tarafa atamaz. Hüküm onun elinde. Ben gönülden inanmışım bana ne etki edebilir, hangi rüzgar beni devirebilir? Ben varlığa, mevcudata, yaratılmışlığa inanmışım, Allah'ımı seviyorum. Ya bırak..." sözleriyle açıkladı.

Hacı Ali Konuk: Levent Kırca'ya namazın güzelliklerini anlattım

"LEVENT KIRCA'YA NAMAZIN GÜZELLİKLERİNİ ANLATTIM"

Bedel ödeyen insanların çizgilerinin değiştiğini söyleyen Konuk, sektöre girdiğinden bu yana hep aynı fikirde olduğunu dile getirdi.

Levent Kırca'yla birçok projede rol aldığını söyleyen Konuk,  "Toplum hayatında sosyal ilişkiler çok önemli. Siz çizginizden eğrilirseniz bedel ödetirler. Ben sanat dünyasına girdiğim andan itibaren, Levent Kırca'ya namazın güzelliklerini anlattım. Mesela dedim ki şimdi insan hayatında hasaretler var ve karlar vardır. Bu karları anlattım. Dünyanın fani olduğunu anlattım. Hakk'a ve ahirete iman tılsımı ile ölüm, insanı zindan-ı dünyadan huzur-u Rahman'a götüren sureti alır. Öyle bir hayat yaşa ki sen öldüğünde herkes ağlarken sen bayram et. Bunları Levent ağabeye anlattım. Beraber çok çalıştık Levent ağabeyle..." ifadelerini kullandı.

Hacı Ali Konuk: Levent Kırca'ya namazın güzelliklerini anlattım VİDEO

Hacı Ali Konuk: Levent Kırca'ya namazın güzelliklerini anlattım

"BİRE BİN VEREN HERHANGİ BİR ŞİRKET VAR MI?"

Fakirler ahirete yatırım yapar sözü üzerine, zenginlerin ahirete yatırım yaptığını söyleyen Konuk, "Eğer bizim ticari zekamız biraz fazla olsa, bire bin veriyorlar ağabey, bire bin veren bir şirket veya herhangi bir kuruluş var mı?" dedi.

"MESELE VATAN, MESELE ÜLKE"

Konuk, açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:

"Ben memleketimi çok seven bir adamım. Bu iktidar öbürü iyi kötü benim için hiç fark etmiyor. İyi işler yapanı alkışlayacaksın kardeşim. Burası senin memleketin değil mi? Bu adam nereden geldi? Senin içinden birisi sonuçta. Mesele vatan, mesele ülke.

Ülkeye her taraftan saldırı var insanlar "Ben sanatçıyım" diyerek sessiz kalıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

"BEN MUHALİF OLANLARA MUHALİFİM"

Ben, muhalif olanlara muhalifim. İnsan enden muhalif olur bu hayatta? Ben daha dolar yükselmeden "Yaşasın Türk Lirası" diye bir paylaşımda bulundum. Aradan 4 gün geçti dolar fırladı. Bu paylaşımdan sona bana ne yorumlar geldi. Ne istiyorlar anlamıyorum. Sonrasında gene bir paylaşımda bulundum " 5 ay içerisinde dolar 7,5 olacak."

Benim gönlüm dolar 7,5 olsun istiyor. Yavaş yavaş hepsi düşsün, Dünya'da söz sahibi olalım istiyorum. Bunları istemek kötü bir şey mi?

Bu dünyada insanın sırtını yaslayabileceği tek yer ailedir, ana baba ocağıdır. O evin ocağında odun yanmasa da sizin için yanan yürekler vardır. Bu ülke de bizim aile ocağımızdır. Biz, birbirimiz için yanan yürek olmalıyız.

Bu dünyada insanın sırtını yaslayabileceği tek yer ailedir, ana baba ocağıdır. O evin ocağında odun yanmasa da sizin için yanan yürekler vardır. Bu ülke de bizim aile ocağımızdır. Biz, birbirimiz için yanan yürek olmalıyız.

"BEN, ÜLKEDE HERKES MUTLU OLSUN İSTİYORUM"

Bir insan bir insanın omzuna yük değil, yüküne omuz olmalı. Yük mü olacağız biz bu memlekete?

Bu vatan, Malazgirt'te başlayan Miryekelefon'da adı konan ve Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de kıyama duran yüzbinlerce şehidin kanı karşılığında bu kutsal toprakları üzerinde kurulmuştur. Bunun içindir vatan bölünmez, bayrak inmez."