İlk ve tek aşkı! Hülya Koçyiğit'in 55 yıllık eşi kendisinden de ünlü çıktı...

Zarifliği ve hanımefendiliği ile Türk sinemasının beğenilen kadın oyuncuları arasında yer alan Hülya Koçyiğit, ilk kez Susuz Yaz filminde rol aldı.

Henüz konservatuar öğrencisiyken bu denli başarılı bir filmde oynama fırsatı bulan Koçyiğit, eğitim hayatı ve oyunculuk arasında bir seçim yaptı ve setten sete koşturdu.

Koçyiğit, Vurun Kahpeye, Yıldızların Altında, Yalancı, Hıçkırık ve Dudaktan Kalbe gibi filmlerle sinema izleyicisinin gönlüne taht kurdu.

Güzel oyuncu Hülya Koçyiğit, Almanya Acı Vatan, Firar, Derman, Kurbağalar, Evlidir Ne Yapsa Yeridir gibi önemli filmlerde başrolü üstlendi.

Güzelliğiyle yürek yakan Hülya Koçyiğit, aşk hayatında da imrenilesi bir başarıya sahip.

Hülya Koçyiğit'in biricik eşi

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından Hülya Koçyiğit ile eşi Selim Soydan 5 Temmuz 1968'den bu yana evliler. Yani tam 55 yıldır...

Çift birbirlerini ilk kez Büyükada'da görüp aşık olur...

Selim Soydan, takım kampı için gittiği Büyükada’da o dönem Yeşilçam’ın en genç, en güzel kadınlarından biri olan Koçyiğit’le karşılaşınca gönlüne söz geçiremez.

Koçyiğit’i nikah masasına oturmaya razı eden Selim Soydan, "Annen annem, kardeşlerin kardeşlerim olsun. Gel Hülya yuvamızı kuralım" der.

Bu evlilikten 24 Nisan 1969 tarihinde Gülşah adında bir kızı doğar.

Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan'ın Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu vardır.

Selim Soydan kimdir

1941 doğumlu Selim Soydan, eski millî futbolcu, spor yöneticisi, köşe yazarı, film yapımcısı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesidir.

25 Ağustos 1971'de, 29 yaşında, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ile jübilesini yaparak futbolu bırakmıştır.

Sene 1975' de kızının adını verdiği Gülşah Film şirketini kurdu ve film yapımcısı olarak çalışmıştır.