İHA

Gazeteci Latif Şimşek, tv 100 canlı yayınındaki programda başlayan tartışma sonrasında Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması Emrah Topal'ın saldırısına uğramıştı.

Kameralara yansıyan ve Türkiye'nin gündemine oturan olay yargıya taşındı.

Emrah Topal'ın 3 ayrı suçtan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava, karara bağlandı.

Beraat talep edildi

İstanbul 32.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, müşteki Latif Şimşek’in avukatı Yakup Oktay Aşçı ile sanık Emrah Topal’ın avukatı İsmail Işık hazır bulundu.

Duruşmada müşteki avukatı Aşçı, önceki beyanlarını tekrarladıklarını söyledi.

Sanık avukatı Işık ise beraat yönünden mütalaaya katıldıklarını ancak ceza yönünden katılmadıklarını belirterek, müvekkili hakkında lehe olan hükümlerin uygulanarak beraatına karar verilmesini talep etti.

11 ay hapis cezası aldı

Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Emrah Topal’ı "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından toplamda 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca, sanığın üzerine atılı "tehdit" suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı bir delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Olayın geçmişi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 6 Ağustos günü katıldığı televizyon programında bir diğer konuk gazeteci Latif Şimşek ile tartışmıştı.

Yayın sırasında sinirlenen Enginyurt, yerinden kalkarak Şimşek'in üzerine yürümüştü ve yaşanan tartışma nedeniyle yayına ara verilmişti. Tartışma devam ederken, Cemal Enginyurt ile birlikte kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüpheli Emrah Topal, Şimşek'i darp etmiş ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Emrah Topal'ın "kasten yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan, 5 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)