Microsoft, Windows 10 güncellemesi için tazminat ödedi
ensonhaber.com

Microsoft, izinsiz yaptığı Windows 10 yükseltmesinin neden olduğu zararlardan dolayı tazminat ödedi. Finlandiya'da yaşan bir adam, Finlandiya Tüketici Anlaşmazlıkları Kurulu'na başvuraraki Microsoft'un kendi bilgisayarına, izinsiz Windows 10 güncellemesi yaptığını ve yapılan bu güncellemenin birçok hata içerdiğini söyledi.

windows 10

MİCROSOFT, TAZMİNAT ÖDEDİ

Finlandiya Tüketici Anlaşmazlıkları Kurulu, bu ifadeyi mahkemeye taşıyarak, Microsoft'u, Windows 10'un yetkisiz kurulumundan kaynaklanan zararlardan dolayı bin 260 dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Yaklaşık 2 sene önce gerçekleşen bu olayın ayrıntıları ise şimdi ortaya çıktı.

windows 10

BİRÇOK ŞİKAYET ALDI

O zamanlar Microsoft, güncelleştirmeler açık olduğu takdirde otomatik olarak bütün sistemleri Windows 10'a ücretsiz bir şekilde yükseltiyordu. Şimdi ise sistemlerini Windows 10'a yükseltmek isteyen kullanıcılardan belirli bir ücret alınıyor. O zamanlar otomatik güncelleştirmeler nedeniyle birçok kullanıcı Microsoft'u gerekli yerlere şikayet etmişti. Microsoft ise, bir Amerikan vatandaşına, şikayetini sonladırması için 10 bin dolar ödemişti.

windows 10

Aynı süreçte, Alman bölgesel tüketici koruma ajansı da Microsoft'a dava açtı ve Microsoft, bu davadan sonra artık zorla Windows 10 güncelleştirmesi yapmayacağını açıkladı.