Mülteci dramını parodiyle gösterdiler
ensonhaber.com

Avrupa'nın mülteciler konusundaki duyarsız tavrı, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiyor. Göçmenlere sınırlarını kapatan ülkeler bir yana, Avrupalıların mültecileri ülkelerine veya komşu ülkelere göndermesi ayrı bir komedi.

Bu duruma dikkat çekmek isteyen bir grup Fransız, sosyla medya hesaplarında paylaştıkları bir video yayınladı.

Mülteci dramını parodiyle gösterdiler

MÜLTECİ PARODİSİ

Videoda siyahi bir göçmenin denizden çıkarak boğulmak üzere oluşu görülüyor. Kumsalda yatan mülteci, tam canını kurtarmanın mutluluğunu, yorgun ve bitkin düşmeyle birlikte yaşarken bir anda Fransız bir grubun adamın başına toplandığı görülüyor.

Mülteci dramını parodiyle gösterdiler VİDEO

Mülteci dramını parodiyle gösterdiler

Yerde yatan adamı ölü zanneden grup yanlarında taşıdığı sedyeye adamı koyarken, siyahi göçmen suyun üzerine bırakılarak ölümü karşısında "derin bir üzüntü" yaşıyor.

FRANSA'DAN İTALYA'YA BIRAKILDI

Her ne kadar bu görüntüler bir canlandırma olsa da aslında gerçek bir olaya dayanıyor. Geçtiğmiz günlerde Fransız polisi bir mülteciyi denize bırakarak İtalya'ya göndermişti.

Mülteci dramını parodiyle gösterdiler

AVRUPA İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Mültecilere kucak açıyormuş, çözüm sunuyormuş gibi görünüp diğer yandan da insanlığı hiçe sayarcasına göçmenleri umursamayan Avrupa devletlerini tam anlamıyla yansıtan video, sosyal medya hesaplarından çokça paylaşıldı.

Sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline gelen bu video, Avrupa'nın tavrını gözler önüne seriyor.