Murat Kurum Çin'de bakanlarla görüştü: Vizyon COP31

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çin ziyaretinde ülkenin Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni ile yaptığı görüşme sonrası iki ülke arasında ortak çalışma grubu kurma kararı aldıklarını açıkladı. Kurum, Ekoloji ve Çevre Bakanı Huang ile görüşmenin ardından da COP31'de de iş birliği içinde olunacağını duyurdu.

AA AA
Murat Kurum Çin'de bakanlarla görüştü: Vizyon COP31
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan COP31'in "dirençli şehirler" başlığı kapsamında uluslararası kuruluş temsilcileriyle geçtiğimiz günlerde Hatay'da bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, uluslarası temaslarını sürdürüyor.

ÇİNLİ BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Murat Kurum, Çin ziyaretinde ülkenin Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong ve Ekoloji ve Çevre Bakanı Huang Runqiu ile görüşmeler yaptı.

"COP31 ÇALIŞMALARI ELE ALINDI"

İlk olarak Ni ile bir araya gelen Murat Kurum, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı COP31 başta olmak üzere şehircilik, konut politikaları, kentsel dönüşüm ve akıllı şehirler alanlarındaki çalışmaların ele alındığını belirtti.

Murat Kurum, asrın inşa sürecinde edindikleri tecrübeleri, ülkenin afetlere dayanıklı ve insan odaklı şehircilik vizyonunu paylaştıklarını vurguladı.

"ORTAK ÇALIŞMA GRUBU KURACAĞIZ"

Bakan Kurum, "Bu kapsamda konut ve şehirleşme alanında dünyanın en önde gelen iki ülkesi olarak ortak çalışma grubu kurma ve mutabakat zaptı imzalanması kararı aldık. Adımlarımızın şehircilik ve konut alanındaki iş birliğimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum. Sayın Bakan'a nazik misafirperverliği için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"COP31'DE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ"

Murat Kurum, Huang'le yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çin ile COP31'de iş birliği içinde olunacağını vurgulayarak şunları yazdı:

"COP31 vizyonumuzu paylaşarak süreci; iklim eyleminin hızlandığı, finansmana erişimin güçlendiği ve somut sonuçların üretildiği önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirdik.

İki ülke arasındaki bağların sürdürülebilir çevre hedeflerimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)