Muş'ta anne tavuk, civcivlerine saldıran güvercine göz açtırmadı
Hasköy ilçesinde civcivlere saldıran güvercine anne tavuk müdahale etti. Civcivlerini korumak için güvercine saldıran tavuk, gagasıyla yaralarken güvercin telef oldu.
Muş'un Hasköy ilçesinde yabani olduğu belirtilen bir güvercin, anne tavuğun bulunduğu alana gelerek civcivlere saldırdı.
Civcivlerinin tehlikede olduğunu fark eden anne tavuk, güvercine doğru yöneldi. Yavrularını korumak isteyen tavuk, güvercine gagasıyla peş peşe darbeler vurdu.
Beklenmedik saldırı karşısında güvercin ile anne tavuk arasında kısa süreli mücadele yaşandı. Anne tavuğun müdahalesi sonucu yaralanan güvercin, bir süre sonra telef oldu.

İLGİNÇ ANLAR KAMERADA
Yaşanan mücadele çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde anne tavuğun civcivlerini korumak için güvercine saldırdığı anlar yer aldı.
İlginç olay, anne tavuğun yavrularını koruma içgüdüsünü gözler önüne sererken, görüntüler çevrede de dikkat çekti.

Kaynak:
İhlas Haber Ajansı (İHA)