Mutlu Kaya'nın son durumu
İHA

Mutlu Kaya'nın son durumu

Bir televizyon kanalında düzenlenen ses yarışmasına katılan, burada hem sesi hem de güzelliğiyle hayranlık uyandıran ancak Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya, 32 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Mutlu, hayata dört elle sarıldı.

SESLENİLDİĞİNDE TEPKİ VERİYOR

Durumu her geçen gün biraz daha iyiye giden Mutlu’nun gözlerini açtığını ve kendisine seslenildiğinde tepki verdiği belirtildi. Gece gündüz demeden hastanenin yanındaki boş arsada yere serdiği kilimin üzerinde 32 gündür kızını bekleyen anne Hanım Kaya, hem Mutlu’nun son durumunu hem de yaşadıkları zorlukları anlattı. Kızını en son dün gördüğünü belirten Kaya, sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade etti. Mutlu’nun halen konuşamadığını anlatan Kaya, ancak kendisine seslendiklerinde gözlerini kıpırdatarak, tepki verdiğini kaydetti.

"BİN 400 LİRA FATURA ÇIKTI"

Büyük zorluklar yaşadıklarına dikkat çeken anne Kaya, bunu defalarca dile getirmesine rağmen kendilerine el uzatılmadığını dile getirdi. Kimseyi kötülemek ya da karalamak istemediğini ancak kendilerini ziyaret edip, destek sözü verenlerin bir daha aramadığını vurgulayan Kaya,

"Mutlu’nun önünde uzun bir süreç var. Bu saatten sonra büyük masraf lazım Mutlu için. Ancak imkanım yok. Ben herkesten destek bekliyorum. Dün bin 400 lira fatura çıktı medikal giderleri için. Bunu bile ödeyemedik. Valiliğe başvurduk. ‘Yarın sonuç çıkar’ dediler. Burada çoğu zaman yemek alamadık. Çok sıkıntı çekti. Kaç kere yemek almak için gittiğimde küçük düşürüldüm. 32 gündür buradayım sadece iki kere yemek almak için gittim. Tepki görünce artık gitmedim. Dün kendileri buraya getirdiler yemeği" dedi.

Sibel Can Mutlu Kaya'yı ziyaret etti VİDEO

"ARSADA YILANLAR VAR"

Her açıdan sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken Kaya, şunları kaydetti:
"Ramazan ayı geliyor ben buradayım. Bu gece de burada yattık, güvenlikçiler geldi, ‘Allah'tan korkmuyor musunuz, burası yılan dolu’ dediler. Burada beklemek zorundayım. Ben Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm büyüklerimizden, duyarlı kişilerden yardım bekliyorum. Çünkü Mutlu’nun tedavi olması lazım. Onların da olabilir. Bu herkesin başına gelebilirdi. Bunu herkesin anlaması lazım. Gelip de, ‘yapacağım’ deyip çekip gidiyorlar. Lafta sözde kalmasın. Çünkü çaresizim. Her şey Tuba’m (Mutlu) için. Neresi olursa olsun ben Tuba'm için her tarafa başvuracağım. Onun için her şeyi yapacağım. Çünkü Tuba’m üniversiteyi okuyamadı. Çalışmak zorundaydı. Tuba’m suçsuz günahsızdı. Basın ve internet siteleri çok yanlış şeyler yazdı. Ama ben biliyorum evladımı. Söylesinler ben evladımı bildikten sonra dünyanın ne bildiği önemli değil."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)