Neşet Ertaş'ın oğlundan hırsızlık açıklaması

Neşet Ertaş'ın oğlundan hırsızlık açıklaması

Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş 'ın oğlu Hüseyin Ertaş , "Babam yoğun bakımdayken manevi değeri yüksek olan bir sazı ile bazı özel eşyaları evden alınmış" dedi.

Neşet Ertaş'ın Almanya'da yaşayan oğlu Ertaş, yaptığı açıklamada, babasının İzmir'de yaşadığı evden bazı özel eşyalarının alındığını söyledi.
"Babam yoğun bakımdayken manevi değeri yüksek olan bir sazı ile bazı özel eşyaları evden alınmış" diyen Ertaş, "Duyduğumuz kadarıyla ev kapalıyken iki kişi eve gelip, bu olayı gerçekleştirmiş. Durumu polise bildirdik" ifadelerini kullandı.

"POLİS ARAŞTIRIYOR"

Hüseyin Ertaş, olayın kim tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin soruya ise "Polis araştırıyor" dedi.

Neşet Ertaş'ın birlikte yaşadığı Seyhan Büyükvardar ise Ertaş'la 10 senedir hayat arkadaşı olarak Karabağlar'daki ve İstanbul'daki evde yaşadıklarını kaydetti.

İddialara konu olan bir sazın kendisinde olduğunu vurgulayan Büyükvardar, bu sazı oğlu Hüseyin Ertaş'ın, bir süre önce istediğini, ancak kendisine emanet edildiği için talebi geri çevirdiğini anlattı.

"ERTAŞ'IN ÖLÜMÜNDEN SONRA EVE GİTMEDİM"

"Ertaş'ın ölümünden sonra eve gitmedim. Anahtarı da oğlu Hüseyin'e teslim ettim" diyen Büyükvardar, şöyle devam etti:
"Ertaş'ın vefatından iki yaklaşık ay önce, 'herkese bağlamalarından veriyorsun ama kendi evinde yok' dedim. O da 'al kıymetini bil' dedi. En son Bolu'daki konserinde kullandığı bağlamaydı. O da İstanbul'daki evimizde. İmzalamasını istedim ama 'ben iyileşeceğim, tekrar türkü söyleyeceğim' diye imzalamak istemedi. Bu bağlamayı da İzmir'deki eve hiç götürmedim. Hüseyin Ertaş, babasının vefatından sonra bu bağlamayı istedi, ama bana bıraktığı için vermedim. Çirkin suçlamaları reddediyorum."

Ertaş'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya da Neşet Ertaş 'ın bir sazını Seyhan Büyükvardar'a verdiğini, yaklaşık iki ay önce Seyhan Büyükvardar'dan bunu öğrendiğini ifade etti.

Seyhan Büyükvardar ile yaklaşık iki ay önce ki görüşmelerinde, kendisine Neşet Ertaş'ın sazı hediye edişinin hikayesini anlattığını ifade eden Sarıkaya, iddialarla ilgili bunun dışında bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.