Niğde'de 2 gençten engellilere araç
DHA

Niğde'de iki genç, engelli araçların önüne gelen engelleri aşabilen, koldan gelen kas hareketleri ile kontrol edilebilen engelli araç üretti.

Niğde'de 2 gençten engellilere araç

Bir bilim sanat merkezinde öğrenim gören Talha Talip Açıkgöz ile Alperen Kahraman isimli gençler, çevrelerindeki tekerlekli sandalye kullanan engellilerin karşılaştığı engelleri aşmakta zorluk çektiklerini görünce çalışma başlattı. Öğrenciler, engellilerin önlerine çıkabilen engelleri aşmalarını sağlamak için kol hareketiyle kontrol edilebilen engelli araç tasarladı.

Kol hareketiyle kontrol edilebilen engelli araç VİDEO

"ENGELLİLERİN ZORLUK ÇEKTİĞİNİ GÖRDÜK"

Projeleri hakkında bilgiler veren öğrenciler, "Çevrede gördüğümüz engellilerin kaldırım ve benzeri engellerden çıkmakta zorluk çektiklerini görmemiz üzerine böyle bir şey tasarlamaya karar verdik. Bu proje sayesinde engelliler, çıkamadıkları kaldırımlar gibi engellerden rahatlıkla çıkabileceklerdir.

Aynı zamanda parmağı veya fiziksel zorluklar çeken engelliler de kol hareketleriyle kontrol ederek, kumandayla kontrol emesine gerek kalmayacak. Projemiz Finlandiya Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği StarT uluslararası proje yarışmasında ilk önce uluslar arası aşamasında birinci olarak çıkarken, aynı zamanda uluslararası olarak düzenlenen yarışmada da ilk 10'a girdik." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)