Nurşen Mazıcı: Söylediklerimin arkasındayım

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Nurşen Mazıcı, Habertürk canlı yayınında demokrasi şehitleri hakkında skandal ifadeler kullanmıştı.

CANLI YAYINDAN KOVDULAR

FETÖ'nün darbe girişimine senaryo diyen Mazıcı, demokrasi şehitleri için ısrarla 'öldüler' demişti. Skandal ifadeler nedeniyle Ece Üner'in uyarısına rağmen özür dilemeyen Nurşen Mazıcı, reklam arasından sonra yayından kovuldu.

Nurşen Mazıcı darbeyi durduran şehitlerle alay etti VİDEO

"SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM"

Marmara Üniversitesi tarafından da kınanan Nurşen Mazıcı, söylediklerinin arkasında olduğunu söyledi ve programdan kovulmadığını iddia etti: "Söylediklerimin arkasındayım. Programdan kovulmadım, kanalın basılmasından korktular"

"DİLİM SÜRÇTÜ DEMEYECEĞİM"

Mazıcı, açıklamasına şöyle devam etti;

31 yıldır çalışıyorum, hakkımda hiçbir soruşturma açılmadı, hiçbir ceza almadım. Benim sicilim temiz. Hiçbir yayınımda intihal çıkmadı. Uluslararası indekslere girmiş yayınları bulunan bir akademisyen olarak utanacak ve çekinecek bir durumum yok. Üniversite de nasıl soruşturma yaparsa yapsın ‘Dilim sürçtü, yanıldım' demeyeceğim. Bilimsel bir açıklama yaptım, arkasında duruyorum. Bunun ifade özgürlüğü çerçevesinde olduğuna da inanıyorum. Çünkü hem Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeliği, hem hakaret davalarında bilirkişilik yapmış, hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi konusunda makale yazmış biri olarak, neyin hakaret neyin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu da bilen biriyim"