2022 Hyundai Bayon nisan ayı güncel fiyat listesi ve öne çıkan özellikleri
ensonhaber.com

Hyundai Assan, Kocaeli'de ürettiği modellerin sayısını üçe çıkardı ve B-SUV model yeni Hyundai Bayon'un üretimine geçtiğimiz yıl başladı.

Tamamen Avrupa pazarı için geliştirilen yeni Hyundai Bayon, markanın SUV ürün gamını genişletmesinde önemli bir rol oynuyor.

Hyundai Bayon Türkiye fiyatına geçmeden önce, gelin otomobilin özelliklerine kısa bir göz atalım.

HYUNDAI BAYON TASARIMI

Altyapısını i20 ile paylaşan yeni Hyundai Bayon, aynı zamanda çizgilerini de yine aynı modelden aldı.

Bayon'un arka bölümünde ok formlu olan stop lambaları, tıpkı i20'de olduğu gibi bagaj kapağı boyunca uzanan ince bir şeritle birbirine bağlanıyor. Ön bölümde ise çok katmanlı far düzeni dikkatlerden kaçmıyor

hyundai bayon

Uzunluğu üçüncü nesil Hyundai i20'den 14 cm daha uzun olan Bayon; 4,18 metrelik gövdesiyle neredeyse Kona (4.200 mm) kadar. Aracın genişliği ise 1,77 metre olarak açıklandı. Aks mesafesi 2.580 mm civarında olan modeli Kona'dan ayıran en büyük farklardan biri de kabin.

Dijital gösterge paneli, multimedya ekranı, direksiyon simidi ve konsol dizaynını i20'yle paylaşan Bayon'da, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı sunan 10,25 inç bilgi-eğlence sistemi ekranı oldukça dikkat çekiyor.

Direksiyon simidinin arkasında ise multimedya ile aynı boyutlara sahip dijital gösterge paneli konumlandırılmış. Grafikleri ve teması değiştirilebilen bu kadran, teknolojiyi ön plana çıkartıyor.

hyundai bayon

DONANIM ÖZELLİKLERİ

Hyundai ve Kia'nın ortak geliştirdiği K2 platformundan yükselen Bayon, güvenlik donanımlarını da kardeşi i20'den alıyor. Aktif şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı ve otomatik acil durum freni bunlardan sadece birkaçı.

Bayon'un cephanesinde yer alan en güzel güvenlik donanımı ise Smart Cruise Control. Navigasyon ile birlikte çalışan sistem, aslında bir nevi adaptif hız sabitleyici, fakat yol tarifindeki verilerin çekilmesi sayesinde Bayon, virajlara göre hızını otomatik olarak ayarlayabilecek.

hyundai bayon

HYUNDAI BAYON MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni Hyundai Bayon, büyük bir kısmı elektrik desteği gören benzinli motorlarla birlikte yollara çıkıyor ve dizel motor kullanmıyor.

Giriş paketinde 100 bg'lik 1.4 MPI atmosferik motor ile gelen Bayon, bu versiyonda 5 ileri manuel vites sunuyor.

Bir üst basamakta ise hafif hibrit versiyonu da bulunan 100 bg'lik 1.0 T-GDI bizi karşılıyor. İsteğe göre iMT6 adı verilen akıllı manuel vites kutusuyla gelen Bayon'un bu paketi isteğe göre 7 ileri DCT çift kavrama ile de tercih edilebiliyor.

hyundai bayon

HYUNDAI BAYON NİSAN AYI GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

2022 Hyundai Bayon'un nisan ayı fiyat listesi şu şekilde:

1.4 MPI 100 PS Jump - Manuel - 362 bin 700 TL 1.4 MPI 100 PS Jump - Otomatik - 397 bin 500 TL 1.4 MPI 100 PS Style - Otomatik - 432 bin 450 TL 1.4 MPI 100 PS Elite - Otomatik - 438 bin 950 TL 1.0 T-GDI 100 PS Style - DCT - 465bin 400 TL

hyundai bayon

hyundai bayon

hyundai bayon

hyundai bayon