Aston Martin, ilk yarıda satışlarını yüzde 224 artırdı
ensonhaber.com

İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, 2021'in ilk yarısında son yılların en büyük çıkışına imza attı.

Markadan yapılan açıklamada, ocak-haziran döneminde satışların yüzde 224 oranında arttığı bildirildi. Aston Martin, bu performansta DBX modelinin katısının büyük olduğunu söyledi.

SATIŞLARIN YARISI DBX'E AİT

Aston Martin'in tarihinde ilk kez ürettiği SUV modeli olan DBX, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Türkiye'de satışa sunulmuştu. Söz konusu model, markanın 2 bin 901 adetlik toplam satışlarının yarısını oluşturdu.

Aston Martin Yönetim Kurulu Başkanı Lawrence Stroll, "İlk SUV'umuz DBX'in başarısını temel alarak, o zamandan beri iki yeni araç daha teslim ettik ve daha heyecan verici ürün lansmanları ile büyüme için iyi bir konumdayız." dedi.

ASTON MARTIN DBX

Ünlü film karakteri James Bond'un otomobili olarak bilinen Aston Martin, 2018'de içine düştüğü finansal darboğazdan, Formula 1'de de yatırımı bulunan milyarder iş adamı Stroll'den aldığı finansman desteği ile kurtulmuştu.

Vergi öncesi zararı 2020'nin ilk yarısında 227 milyon sterlinden 91 milyon sterline (126 milyon dolar) düşen şirket, 2021'de yaklaşık 6 bin araçlık satış hedefliyor.

Aston Martin, ilk yarıda satışlarını yüzde 224 artırdıAston Martin, ilk yarıda satışlarını yüzde 224 artırdı

Aston Martin, ilk yarıda satışlarını yüzde 224 artırdıAston Martin, ilk yarıda satışlarını yüzde 224 artırdıAston Martin, ilk yarıda satışlarını yüzde 224 artırdıAston Martin, ilk yarıda satışlarını yüzde 224 artırdı