Citroen, elektrikli konsept otomobili Oli'yi sergiledi
AA & Ensonhaber

Citroen, Retromobile 2023 için hazırladığı özel stantta geçmişte otomotiv dünyasına damga vuran ikonik modellerine yer verirken, Oli konsept otomobilini de ilk defa sergiliyor.

Citroen, Oli ile birlikte elektrikli ulaşımı herkesin kullanımına sunma taahhüdünü yerine getirmek için işleri farklı yapma cesaretini gözler önüne seriyor.

Citroen Oli neler sunuyor

Oli, geleneksel koltuklara göre yüzde 80 daha az parça gerektiren ağ tipi koltuk sırtlıklarına sahip. Ayrıca son derece güçlü, geri dönüştürülmüş petek yapılı mukavvadan üretilen kaput, tavan ve bagaj zemin panelleri ile yenilikçi çözümler sunuyor.

Uygulanan etkin çözümler sayesinde Oli sadece 1000 kg ağırlığa sahip Oli, hafif yapının sağladığı avantajla 40 kWsa kapasiteli batarya ile 400 km’ye kadar hedef menzil sunuyor.

Citroen, Oli'yle birlikte ulaşımı eğlenceli, uygun maliyetli, çevreye karşı sorumlu ve çok amaçlı hale getirmek için yenilikçi Ami’yı esas alıyor.

10 kWsa/100 km ortalama tüketim, 110 km/s maksimum hız ve yaklaşık 23 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj, oli’yi elektrikli araç dünyasında önemli bir yere konumlandırıyor.