Dev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihler
ensonhaber.com

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen elektrikli otomobiller nedeniyle birçok marka bu pazara ağırlık veriyor.

Sektörün en büyük markaları, karbon emisyonundaki fosil yakıt payını sıfırlamak amacıyla, AB yasaları ve Paris iklim anlaşması kapsamında elektrikli araç yatırımlarını her geçen gün artırmak zorunda.

İşte dev markaların içten yanmalı motorlara veda edecekleri ve tamamen elektrikli araç satmaya başlayacakları tarihler...

HONDA

Bugüne kadar ‘tamamen elektrikli’ satışa geçeceği tarihi açıklayan şirketler arasında en geç tarihi veren, Japon otomotiv devi Honda oldu.

Honda, 2040 yılı itibarıyla fosil yakıtlı araç satışı yapmayacağını açıklayarak sadece elektrikli model satacağını söyledi.

GENERAL MOTORS

ABD'li otomobil üreticisi General Motors (GM), tamamen elektrikli bir gelecek için ortak bir vizyon geliştirmek amacıyla Çevre Savunma Fonu ile çalıştığına işaret edilen açıklamada, şirketin 2035 itibarıyla yalnızca elektrikli araç üretmeyi hedeflediğini söyledi.

elektrikli araçlae

AUDİ

Alman otomobil üreticisi Audi, sıfır karbon emisyonu hedefinin parçası olarak 2033 yılına kadar dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını açıkladı.

Audi CEO'su Markus Duesmann, 2026 yılı itibarıyla Audi'nin yalnızca tamamen elektrikli otomobil modellerini piyasaya süreceği belirtilirken, 2033 yılına kadar içten yanmalı motorların üretimini kademeli olarak durdurmayı planladığını duyurdu.

MERCEDES

Mercedes’in Alman üreticisi Daimler, 2022 ile 2030 yılları arasında elektrikli otomobil teknolojisine 40 milyar euro yatırım yapılacağını belirtti. Şirket, 2030 yılında tamamen elektrikli otomobil üretimine geçmeyi planlıyor.

VOLVO

İsveçli otomobil şirketi Volvo, hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarına odaklanacağını ve fosil yakıtlı motorlar üretmeyi aşamalı olarak durduracağını belirterek, 2030 yılına kadar şirketin tüm otomobillerinin elektrikli olacağını açıkladı.

BENTLEY

İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley Motors, 2026 yılından itibaren şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçları pazara sunmayı ve 2030'dan itibaren tamamen elektrikli araçlara geçmeyi düşünüyor.

elektrikli araçlar

FORD

ABD'nin büyük otomobil üreticilerinden Ford, elektrikli araçlara yönelik yatırımlarını 2025'e kadar 30 milyar doların üzerine çıkaracaklarını belirterek, 2030'a kadar araçlarının tamamen elektrikli olmasını planladıklarını söyledi.

BMW

Bir başka Alman otomobil şirketi BMW, 2030 yılına kadar satışa çıkaracağı araçların yüzde 50’sinin tamamen elektrikli olacağını duyurdu.

VOLKSWAGEN

Alman otomobil devi Volkswagen, 2030 itibarıyla Avrupa’daki araç satışlarının yüzde 70’ini tamamen elektrikli yapacak.

OPEL

Stellantis bünyesinde faaliyetlerine devam eden Alman otomobil şirketi Opel, 2028 yılına kadar Avrupa'daki otomobillerinde içten yanmalı motor kullanmayı bırakacağını ve tamamen elektrikli araç üretimine geçmeyi hedeflediğini belirtti.

JAGUAR LAND ROVER

Jaguar Land Rover, lüks otomobil markası Jaguar'ın 2025 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretir hale getirilmesinin planlandığını duyurdu.

ev car

FIAT

Fiat, 2025-2030 yılları arasında üreteceği araçları tamamen elektrikli olarak üretmeyi planladığını belirtti.

RENAULT

Renault Grubu, 2025 yılında yüzde 65’in üzerinde elektrikli ve elektrik destekli araç, 2030’da ise yüzde 90’a varan elektrikli araç filosu sunmayı hedefliyor.

MİNİ

Alman devi BMW bünyesinde faaliyet gösteren Mini, marka otomobillerin tamamının 2030'da yüzde 100 elektrikli olmasını planlıyor.

Dev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihler

Dev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihler

Dev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihlerDev markaların tamamen elektrikli araçlara geçeceği tarihler