Gazlı otomobil kullananlara uzmanlardan uyarı
İHA

Son dönemlerde araçların bakımlarının ve kontrollerinin zamanında yapılmaması, bazı arızaları meydana getiriyor ve sürücüler mağdur oluyor.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan otogaz tamircileri, gazlı araçlarda arabaların bakımlarının belirli dönemlerde yapılması konusunda sürücüleri uyardı.

"HAVA FİLTRELERİ BOZULUR"

Otogaz tamir bakım servisi ustası Murat Böcek, “Karbüratörlü araçlarımız yaklaşık 3 ay zarfından gaz ayarlarını bozar. Ortamdaki fazla toz taneciklerini arabanın emmesiyle aracın hava filtresi bozulur.

Gaz ayarları yaptırılırsa aracınızın ömrü daha uzun olur. Aynı zamanda kullanmış olduğunuz yakıt tasarrufu da daha fazla olur.

OTOMOBİL

Zamanında bakımlarınızı yaptırmazsanız hem çok yakıt kullanmış olursunuz hem de bu durum bizim regülatör dediğimiz halk arasında beyin olarak bilinen cihazımızın daha çabuk bozulmasına yol açar.

Araç yanmaları aracın bakımsızlığından meydana gelir. Araç sadece LPG veya benzinden dolayı yanmaz. Elektrik tesisatından da yanabilir.

Yapılan işlerin özensizliği ve kullanan kişilerin araç arızalandığında özen göstermemesinden dolayı oluşur.” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)