Honda Civic ekim ayı güncel fiyat listesi ve öne çıkan özellikler
ensonhaber.com

Teknolojisinde Honda mühendisliği imzasını taşıyan, standart versiyonlarında zengin donanım paketleri sunan, sürüş performansı ve yakıt verimliliği ile öne çıkan Honda Civic modelleri, ülkemizde oldukça popüler.

HONDA CIVIC MOTOR SEÇENEKLERİ

Honda Civic Sedan, şu anda iki farklı motor seçeneğinin toplam üç farklı versiyonunu sunuyor. 1.6 litre hacimli benzinli motorun hem standart hem de LPG'li seçeneğini sunan Honda, bu üniteden 125 beygir güç, 152 Nm tork alabiliyor. Her iki araçta da sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılıyor.

Daha yüksek performans arayışında olan müşterileri de unutmayan Honda, 1.5 litre hacimli, turbo beslemeye sahip motoru da seçenekler arasına eklemiş durumda.

182 beygir güç, 220 Nm tork üretebilen ünitede aynı otomatik şanzımanla satılıyor. Civic Sedan ailesinin donanım seviyeleriyse Elegance, Executive ve Executive+ olarak belirlendi.

honda civic

YERLİ ÜRETİM CIVIC KALMADI

Honda, Civic modellerinin üretildiği Gebze'deki fabrikasında üretimi geçtiğimiz günlerde tamamen durdurmuş ve fabrikayı kapatmıştı. 2 bin civarında çalışana iş imkanı sağlayan Honda Türkiye, Gebze’de bulunan fabrikasında son yerli üretim Honda Civic Sedan modelini banttan indirdi.

Türkiye'de üretilen Civic modelleri, artık yerini ithal modellere bırakacak. Ekim ayından itibaren Honda Civic Sedan modellerinin Türkiye’ye ithalatına başlanacak. Yine aynı tarih itibarıyla, Civic HB ithalatı yapılmayacak.

Satışlarının yüzde 85’i LPG’li olan Civic Sedan'ın ithal versiyonlarında da LPG seçeneği bulunacak.

HONDA CİVİC

HONDA CIVIC FİYAT LİSTESİ - EKİM 2021

1.6L Benzin Otomatik Elegance: 260 bin 788 TL
1.6L ECO Otomatik Elegance: 265 288 bin  TL
1.6L ECO Otomatik Executive: 340 bin 700 TL
1.5L VTEC Turbo Benzin Otomatik Elegance: 341 bin 200 TL
1.5L VTEC Turbo Benzin Otomatik Executive+: 363 bin 400 TL

YENİ CIVIC KASIMDA TÜRKİYE'DE

Türkiye'deki Honda Civic Sedan üretimi ise geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni nesil 2022 Honda Civic modelleri Tayland'dan ithal edilecek.

Yeni Honda Civic'in artık yurt dışından ithal edilmesi de fiyat artışını beraberinde getirecek. Yeni modeller, ekim ayında Türkiye'deki bayilerde yerini alacak.

honda civic sedan

YENİ HONDA CIVIC İKİ MOTOR SEÇENEĞİYLE GELİYOR

Yeni Honda Civic'te şimdilik sadece iki tane motor seçeneği kullanılacak. Tamamı benzinli olan bu ünitelerden ilki ABD'de LX ve Sport donanım paketleriyle satışa çıkacak. Hacmi 2.0 litre olan dört silindirli atmosferik benzinli motor 160 bg güç, 187 Nm tork üretebiliyor.

EX ve Touring paketlerinde ise Civic Hatchback'te de görev yapan L15B7 kodlu 1.5 litrelik VTEC Turbo üniteye yer veriliyor. 182 bg güç, 240 Nm tork üreten motor, 2.0 atmosferik de CVT şanzıman ile eşlenmiş durumda.

YENİ HONDA CIVIC FİYATLARI

Yeni Civic Sedan'ların bayilere gelmeye başladığı ABD'de resmi fiyatlar belli oldu. Yapılan açıklamaya göre 2022 Honda Civic Sedan fiyatları vergiler ve tescil masrafları hariç 21 bin 700 dolardan başlıyor. Aracın Sport donanım seviyesinin vergisiz fiyatı ise 23 bin 100 dolar olacak.

honda civic

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC

HONDA CIVIC