Lexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçti
ensonhaber.com

2005 yılından bu yana hibrit modellerle elektriklenmeye başlayan Lexus modelleri, bugüne kadar 2 milyon adet satışı geride bıraktı.

Söz konusu satışlar, 19 milyon ton civarında daha az CO2 emisyonu salımı gerçekleştirilmesini sağladı.

2005 yılında RX400 h ile hibrit SUV modelini yollara çıkaran Lexus'un, elektrik motorlu araçlarda en çok tercih edilen modeli de hibrit RX SUV oldu.

90 ülke ve bölgede, dokuz elektrik motorlu model satışı gerçekleştiren Japon marka, 2020 satışlarında elektrik motorlu araçların oranını yüzde 33 olarak açıkladı. Batı ve Orta Avrupa’da ise bu oran yüzde 96’ya kadar çıkıyor.

lexus

20 YENİ MODEL DAHA GELİYOR

Lexus, 2025’e kadar 20 yeni veya güncellenmiş modeli piyasaya sunacak. Bu araçların 10 adedinden fazlası ise tamamen elektrikli, plug-in hibrit ve kendi kendini şarj eden hibrit araçlar olacak.

2021 yılı içerisinde ilk plug-in hibrit modelini kitlesel pazara sunmayı planlayan Lexus, 2022’de ise tamamen yeni platform üzerine yapılan bataryalı elektrikli aracını tanıtacak.

Bu planlar çerçevesinde 2025’te markanın global satışlarında elektrikli motorlu araçların oranı yüzde 50’den daha fazla olacak.

Lexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçti

Lexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçti

Lexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçtiLexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçtiLexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçtiLexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçti

Lexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçtiLexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçtiLexus, elektrikli araç satışlarında 2 milyonu geçti